NavMenu

Izabran novi Upravni odbor "Telekoma Srbije" - Hiber predsednik

Izvor: Beta Četvrtak, 07.02.2008. 09:17
Komentari
Podeli

Skupština akcionara "Telekoma Srbije" izabrala je juče (6. februar 2008. godine) novi Upravni odbor nakon tri neuspela pokušaja, izjavio je predsednik Upravnog odbora PTT Srbije Dragoslav Šumarac.

- Za predsednika UO "Telekoma" izabran je Dragor Hiber, dok su novi članovi Ivica Stevanić, Predrag Marković i Radojko Obradović - kazao je novinarima Šumarac, kao predstavnik PTT koji je većinski vlasnik srpske telekomunikacione kompanije.

Prema njegovim rečima, na taj način stvoreni su uslovi da novi UO najkasnije za šest dana izabere Branka Radujka za novog generalnog direktora "Telekoma Srbije".

Šumarac je kazao da je bivšem generalnom direktoru "Telekoma", Drašku Petroviću, drugi mandat istekao 27. januara i od tada je tu dužnost privremeno vršio zamenik direktora Georgios Jorgos, kao predstavnik grčkog OTE, koji ima 20% akcija kompanije.

Poslovanje "Telekoma", istakao je Šumarac, nije bilo ugroženo u tom periodu i nije bilo nikakvih negativnih posledica.

U Upravnom odboru "Telekoma Srbije" su i Jasmina Lopičić, Ljubomir Kovačev, Konstantinos Hristopulos i Paraskevas Pasijas.

Uslovi za promenu rukovodstva stekli su se pošto je Vlada Srbije u četvrtak, 31. januara, upravljanje "zlatnom akcijom" Telekoma poverila ministru finansija Mirku Cvetkoviću (DS).

"Zlatnom akcijom" Telekoma do tada je upravljao sekretar Vlade Srbije Dejan Mihajlov iz Demokratske stranke Srbije, zbog čije je zauzetosti tri puta odlagana sednica Skupštine "Telekoma", na kojoj je trebalo da se imenuje novi Upravni odbor tog preduzeća.

Branko Radujko je bio generalni sekretar predsednika Srbije Borisa Tadića, a Dragor Hiber je prethodno od 2001. do 2004. godine, takođe, obavljano dužnost predsednika Upravnog odobora "Telekoma".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Niška multifunkcionalna dvorana kulture sa 2.000 mesta ipak će se graditi na drugoj lokaciji - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Grad Niš raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja izgleda novog višenamenskog objekta kulture u Nišu. Buduća multifunkcionalna dvorana kulture gradiće se na katastarskim parcelama br. 262/1 i 263/1 K. O. Niš-Ćele Kula, ukupne površine 2,21 ha. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Roda centra na Vizantijskom bulevaru. Objekat treba da sadrži ulazni višenamenski hol (komunikacija, prostor za izložbe i prostor za virtuelne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.