NavMenu

Noć muzike pod zvezdanim nebom 26. avgusta na Tašmajdanu - Prvi put u Beogradu koncert filharmonije na otvorenom

Izvor: eKapija Petak, 19.08.2016. 14:48
Komentari
Podeli
Sve je spremno za kulturni događaj godine kada će Beograd pod otvorenim nebom ugostiti filharmonijski orkestar na jednoj od najlepših gradskih lokacija, u okviru prve Noći muzike, i time još jednom stati rame uz rame sa mnogim svetskim metropolama poput Beča, Londona, Berlina i Njujorka. Noć muzike zakazana je za 26. avgust u 20.30 časova na stadionu Tašmajdan, kada će 80 mladih, vrhunskih izvođača Regionalne dečje filharmonije dočarati svim posetiocima kako zvuči pravi muzički spektakl.

Organizatori događaja naglasili su da im je želja da Noć muzike postane tradicionalna manifestacija i još jedan od simbola leta u Beogradu. Takođe, važno je istaći da je ulaz na koncert potpuno besplatan i neće biti podele karata, niti rezervisanja mesta.

Marina Uzelac, menadžerka Dečje filharmonije, istakla je da su mladi muzičari oduševljeni što će imati priliku da nastupe pred punim Tašmajdanom i da će Noć muzike biti veličanstveni završetak njihove turneje, nakon održanih koncerata u Zagrebu i Ljubljani. Na repertoaru koncerta naći će se aranžmani nezaboravnih kompozicija iz poznatih filmskih ostvarenja poput "Lovca na jelene", "Ratova zvezda", "Rokija" i "Pirata sa Kariba", a očaravajuća energija mladih muzičara iz celog regiona na originalan način upoznaće posetioce sa svetom klasične muzike.

Dragomir Petronijević, član Gradskog veća, jednog od glavnih partnera manifestacije, rekao je da će Grad Beograd, kao i do sada, nastaviti da podržava ideje koje doprinose razvoju prestonice, kao i njenog turističkog i kulturnog potencijala.

Veliku podršku realizaciji koncerta pružila je i Piraeus banka. Menadžerka korporativnih komunikacija kompanije, Miroslava Nešić Bikić, navela je da Piraeus banka ima dugu tradiciju korporativne odgovornosti i da je ovo samo jedan u nizu događaja koje sa zadovoljstvom podržava.

- Raduje nas i prilika da još jednom podržimo mlade talente i projekte koji promovišu tradicionalne vrednosti i kulturu - izjavila je Miroslava Nešić Bikić.

Prva Noć muzike realizuje se uz podršku Piraeus banke, kompanije Polimark, Ministarstva pravde, Grada Beograda i sportsko rekreativnog centra Tašmajdan.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.