NavMenu

Krenuli letovi iz Niša do Ajdhovena i Minhena - Na Aerodromu Konstantin Veliki očekuju 120.000 putnika u 2016.

Izvor: Beta Ponedeljak, 01.08.2016. 15:56
Komentari
Podeli
(Foto: Jelena Đelić)
Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu od danas je povezan redovnom avio linijom sa aerodromima u holandskom Ajdhovenu i nemačkom gradu Memingenu, kraj Minhena.

Na tim relacijama avioni mađarske niskobudžetne kompanije Wizz Air leteće dva puta nedeljno - ponedeljkom i petkom.

Direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović je na konferenciji za novinare istakao da će taj aerodrom, zahvaljujući letovima kompanije Wizz Air, imati u 2016. više od 100.000 putnika.

- Sa letovima kompanije Ryanair do Dizeldorfa, Milana, Bratislave i Berlina, koji kreću ovog leta i jeseni, imaće do kraja godine više od 120.000 putnika - rekao je Đurđanović.

Redovan aviosaobraćaj na niškom aerodromu obnovljen 25. juna prošle godine letovima Wizz Air do Malmea.

Đurđanović je kazao da će do kraja 2016. kompanije Wizz Air i Ryanair imati ukupno devet redovnih avio linija iz Niša, sa popunjenošću aviona većom od 90%.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je rekao da je oživljavanje niškog aerodroma od velikog ekonomskog značaja za čitav grad, ali i ovaj deo zemlje.

- Prethodnih godina iz budžeta grada za subvencije aerodromu izdvajano je 100 miliona dinara, a naredne će subvencije biti svedene na nulu - istakao je Bulatović i kazao da će zatražiti podršku okolnih gradova i opština kako bi se aerodrom dalje razvijao.

Nekolicina putnika iz Niša, ali i drugih mesta u Srbiji danas nije odletelo za Memingen jer im je u kartama koje su kupili preko interneta bilo odštampano da je let do nemačkog grada zakazan za 10.55 što je sat kasnije nego što je avion poleteo. Oni će na put krenuti narednog petka ili eventualno sutra, letom do Bazela.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.