NavMenu

Država dokapitalizuje Komercijalnu banku i Poštansku štedionicu

Izvor: Tanjug Petak, 25.01.2008. 08:34
Komentari
Podeli

Vlada Srbije odlučila je juče (24. januar 2008. godine) da dokapitalizuje Komercijalnu banku sa oko 40 mil EUR i Poštansku štedionicu sa oko 26 mil EUR, izjavio je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić.

On je na konferenciji za novinare posle sednice Vlade Srbije naveo da će i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) dokapitalizovati Komercijalnu banku sa oko 10 mil EUR, ali njen svojinski udeo od 25% u toj banci neće biti promenjen.

Dinkić je izrazio očekivanje da će, posle dokapitalizacije države, EBRD i malih akcionara, ukupna dokapitalizovana suma iznositi oko 100 mil EUR.

Objašnjavajući razloge takve odluke vlade, Dinkić je rekao da se Komercijalna banka jača sa ciljem da lakše napravi prodor na tržište Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

On je napomenuo da je ta banka u 2007. godini prikupila više od 800 mil EUR nove devizne štednje i da ima tržišnu kapitalizaciju od oko 1,05 milijardi EUR, a njen ukupan kapital posle sadašnjih 220 miliona, biće povećan na oko 320 mil EUR.

Dokapitalizacijom Štedionice, sa oko 26 mil EUR, kapital te banke biće povećan na oko 40 mil EUR, rekao je Dinkić i najavio da će u toj, 100% državnoj banci, biti ojačan menadžement i način poslovanja.

Tagovi:
Mlađan Dinkić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.