NavMenu

Novi 'Hari Poter' već obara rekorde

Izvor: B92 Utorak, 26.07.2016. 14:08
Komentari
Podeli
Iako će se u rukama čitalaca naći tek od ponoći 31. jula, novo delo Džoane Ketlin Rouling 'Hari Poter i ukleto dete' već je postala knjiga s najvećom pretprodajom u Americi, objavio je američki izdavač 'Barns end Noubl'.

Nove avanture Harija Potera, koje će čitaoci pratiti posle devet godina od poslednje knjige o neobičnom dečaku, nisu klasična naracija, već maltene scenario za predstavu o mladom čarobnjaku koja se premijerno izvodi u Londonu 30. jula.

Prema zamisli autorke, radnja predstave se dešava 19 godina posle onoga što se zbilo u knjizi 'Hari Poter i relikvijem smrti'. Poter radi u Ministarstvu magije, ima troje dece i bori se sa svojom prošlošću.

Roulingova je odlučila da objavi knjigu zbog svih koji nisu bili u prilici da pogledaju predstavu u Londonu. Pozorišni komad rasprodat je do maja 2017. godine, i biće najava ekranizacije knjige 'Fantastične zveri i gde ih naći' koji će publika gledati na bioskopskom platnu od novembra, a prati i otvaranje tematskog parka Harija Potera u Univerzalovom studiju u Los Anđelesu, prenosi Rojters.


U knjižari na internet sajtu Amazon, takođe, kažu da je pretprodaja štampane knjige i njene elektronske forme nezapamćena u Americi. Urednica Amazon Books, Seira Vilson kaže da je izlazak osme knjige o Hariju Poteru veliki dan za obožavatelje i da će mladi novom formatu priče pristupiti bez problema, pokušavajući da i sami tumače uloge. Dogodovštine čarobnjaka iz Hogvorta, opisane u sedam knjiga, prodate su u više od 450 miliona primeraka širom sveta, i prevedene na 79 jezika. Ova fantastična filmska franšiza zaradila je do sada 7 mlrd USD.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.