NavMenu

Prvo Smart City takmičenje za IT preduzetnike - Rok za prijave 25. avgust

Izvor: eKapija Utorak, 26.07.2016. 15:51
Komentari
Podeli
Udruženje BEUM organizuje prvo takmičenje u Srbiji za pronalaženje rešenja baziranih na aplikacijama za unapređenje kvaliteta života u urbanim sredinama, na polju ekologije, saobraćaja, prevoza, putovanja i kupovine, pod generalnim sponzorstvom kompanije Telenor Srbija i uz podršku Friedrich Naumann fondacije i ICT Hub-a.

Deset najboljih timova koji prođu prvi krug selekcije ući će u osmomesečni program obuke i mentorstva u ICT Hub-u gde će, osim novih znanja o pokretanju i vođenju startapa, steći i neophodno znanje o problematici pametnih gradova i IoT-u, dobiti priliku da se povežu sa najrelevantnijim regionalnim stručnjacima u ovim poljima, kao i pristup pravnoj, PR i HR podršci tokom čitavog programa.

Najbolja tri tima po oceni stručnog žirija imaće mogućnost pristupa posebnom novčanom fondu za dalji razvoj najboljih rešenja u vrednosti od 10.000 EUR, uz obezbeđivanje tromesečnog radnog prostora za ceo tim u ICT Hub-u, dok će prvoplasirani tim dobiti i dvonedeljno studijsko putovanje u inostranstvo i posetu nekom od svetskih tehnoloških inkubatora.

Telenor Smart City Challenge Serbia nastoji da inspiriše novu generaciju talentovanih srpskih programera i IT preduzetnika pomažući im da razviju svoje ideje za unapređenje kvaliteta života u gradovima u Srbiji, kao i da pokrene aktivnu diskusiju o konceptu pametnih gradova.

Formular za prijave i uslovi konkursa nalaze se na web sajtu www.smartcitychallenge.rs, a rok za prijavljivanje je 25. avgust.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.