NavMenu

Kiparsko-singapurski konzorcijum odustao od kupovine Jugoslovenskog rečnog brodarstva

Izvor: Danas Sreda, 23.01.2008. 09:04
Komentari
Podeli

Konzorcijum firmi "Daxin Petroleum" iz Singapura i "Tamoza Trading" sa Kipra, koji je na tenderu za prodaju 70% društvenog kapitala Jugoslovenskog rečnog brodarstva dao najbolju ponudu, odustao je juče (22. januar 2008. godine) od kupovine te firme, saopštila je Agencija za privatizaciju.

Rok za zaključivanje ugovora sa prvorangiranim učesnikom bio je 29. januar, a prema izmenama Zakona o privatizaciji, koje su početkom ove godine stupile na snagu, u takvim situacijama predviđeno je da se pregovori nastave sa drugoplasiranim učesnikom.

U slučaju Jugoslovenskog rečnog brodarstva, to je konzorcijum malteške grupe "Palmali Shipping" čiji je potpredsednik Konstantin Kalencis već izjavio da je ta kompanija spremna da ispuni sve uslove iz svoje ponude i uđe u pregovore čim je Agencija za privatizaciju pozove.

Inače, "Palmali Shipping" je početkom decembra prošle godine, kada su pregovori sa konzorcijumom počeli, uložio prigovor tvrdeći da je dokumentacija prvorangiranog učesnika falsifikat.

Da podsetimo, prvorangirani konzorcijum je na tenderu za prodaju JRB ponudio 32,5 mil EUR i obavezao se na investicije vredne 10 mil EUR. JRB je četvrta po veličini flota na Dunavu, a raspolaže sa više od 200 plovila, od čega 25 brodova, a kapacitet je 250.000 tona tereta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.