NavMenu

Ministarstvo poljoprivrede subvencioniše podizanje višegodišnjih zasada voća, vinove loze i hmelja - Rok za konkurisanje 31. avgust

Izvor: eKapija Ponedeljak, 25.07.2016. 15:45
Komentari
Podeli
Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je poziv za dodelu subvencija za podizanje višegodišnjih zasada voća, vinove loze i hmelja.

Podsticaji za podizanje proizvodnih zasada obuhvataju nabavku sadnica voćaka, vinove loze i hmelja, pripremu i obradu zemljišta, kao i hemijsku analizu zemljišta sa preporukom đubrenja za sadnju i ispitivanje mehaničkog sastava zemljišta.

Pravo na podsticaje za podizanje proizvodnih zasada imaju fizička lica – nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici i pravna lica. Uslov je da je novi proizvodni zasad podignut u četvrtom kvartalu 2015. ili u prvom i drugom kvartalu 2016. godine, a za proizvodne zasade jagode može se ostvariti podsticaj i ako su podignuti u trećem kvartalu 2016.

Podsticaji iznose od 40 do 55%, u zavisnosti od toga da li se investiranje odnosi na razvijeno ili marginalno područje. Maksimalni iznosi po korisniku zavise od vrste podsticaja i kreću se od 100.000 dinara do 1.200.000 dinara.

Zahtev se podnosi Upravi za agrarna plaćanja, a rok je 31. avgust 2016. godine.

Više detalja o programu podsticaja možete pogledati OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.