NavMenu

Telekom Srbija isplaćuje dividendu 20. jula - Građanima po 403 dinara od akcija

Izvor: eKapija Petak, 15.07.2016. 12:11
Komentari
Podeli
(Foto: telekom.rs)
Državna telekomunikaciona kompanija Telekom Srbija, isplatiće akcionarima dividendu iz prošlogodišnje dobiti u sredu, 20. jula, saopštio je Centralni registar hartija od vrednosti.

Akcionarima će iz prošlogodišnje dobiti od 16,3 milijarde dinara na ime dividende biti isplaćeno 12,26 milijardi dinara, odnosno 15,32 dinara bruto po akciji. Kao dan dividende je utvrđen 19. jun.

Prošle godine Telekom je akcionarima isplatio dividendu od 13,08 dinara, a godinu ranije 9,46 dinara po akciji, prenosi Wisebroker.

Država je većinski vlasnik Telekoma sa 58,1% akcija, sopstvene akcije čine 20% kapitala, dok je ostatak u rukama bivših i sadašnjih radnika i građana. Građani pojedinačno raspolažu sa 31 akcijom Telekoma te će na ime dividende prihodovati 403,7 dinara neto.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.