NavMenu

Kargo centar uskoro na niškom aerodromu - Grad za rekonstrukciju krova izdvojio 35 miliona dinara

Izvor: eKapija Ponedeljak, 11.07.2016. 15:54
Komentari
Podeli
(Foto: Ni.rs)
Na niškom aerodromu "Konstantin Veliki" uskoro bi mogao da bude otvoren intermodalni kargo centar, tj. centar za transport robe avio, drumskim i železničkim saobraćajem. Kako je rekao gradonačelnik Niša Zoran Perišić, jedna kompanija je zaintersovana za otvaranje ovakvog centra, a ona bi ujedno uvela i nove letove iz Niša.

Perišić nije rekao o kojoj kompaniji je reč, ali je naglasio da niški aerodrom ispunjava sve uslove za ovu delatnost. "Konstantin Veliki" se nalazi u blizini auto puta i železničke pruge, a kargo centar će povećati njegovu konkurentnost, prenose "Niške vesti".

- Aerodrom će zablistati punim sjajem kada bude izgrađen ovakav logistički centar. U transportnom saobraćaju će na jednom mestu moći da se pristupi železnicom, drumskim i avio saobraćajem. To je retskost u Srbiji - ističe Perišić.

Sa niškog aerodroma, koji će do kraja godine imati 9 redovnih međunarodnih linija, putuju Bugari, Makedonci ali i građani Srbije koji žive u prestonici, dodaje Perišić.

- Po prvi put u istoriji letenja iz Beograda dolaze putnici da bi leteli sa niškog aerodroma i to je dobro. Bio je i cilj da napravimo takav sistem održivosti aerodroma - kazao je Perišić.

Niš za rekonstrukciju aerodroma "Konstantin Veliki" izdvojio 35 miliona dinara

Veće grada Niša dalo je na poslednjoj sednici saglasnost da JP "Aerodrom" Niš 35 miliona dinara prvobitno planiranih za nabavku uređaja za utovar velikih aviona bude utrošeno za rekonstrukciju aerodromske zgrade, edukaciju i dobijanje licenci za zaposlene.

Kako je na sednici istaknuto, 35 miliona dinara sopstvenih prihoda aerodroma biće uloženo prvenstveno za rekonstrukciju krova aerodromske zgrade i dela zgrade u kome će biti smeštena nova šalter mesta za prijem i otpremu putnika, prenosi "Jugmedia".

Direktor JP "Aerodrom Niš" Vladica Đurđanović rekao je da se mora nastaviti edukacija i licenciranje zaposlenih u ovom preduzeću s obzirom da se očekuje da kroz aerodrom "Konstantin Veliki" naredne godine prođe 300.000 putnika.

"Kargo loder", odnosno uređaj za utovar velikih aviona, niški aerodrom pokušaće da nabavi uz pomoć privatnog partnera, rečeno je na sednici Veća.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.