NavMenu

Tropske šume, parkovi majmuna, surfovanje - Evo zašto se poseta Baliju pamti zauvek

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.07.2016. 18:43
Komentari
Podeli
Sa dolaskom proleća Srbijom je odjeknula vest da su nam vize za Indoneziju ukinute i time se Bali pridružio mnogim dalekim zemljama u kojima su naši ljudi sada već domaći gosti.

Poslednjih godina ovo ostrvo na rubu Indijskog okeana sve više uživa popularnost naših turista zbog svoje sve veće pristupačnosti u vidu avionskih konekcija, kao i u vidu cena. Naravno, pristupačnost nije jedini faktor kojim se treba voditi, jer Bali itekako ima mnogo toga da ponudi.

A šta se uopšte može očekivati od ovog prostranog, zelenog ostrva? Tirkizno more i puderasti beli pesak? Plave lagune? Pa i ne baš, za ovako nešto Maldivi su idealna destinacija. Od Balija zasigurno možemo očekivati mnoštvo predivnih avantura i egzotiku u različitim oblicima, ali plaža nije ono zbog čega se ide na ovo čuveno indonežansko ostrvo. Naime, plaže na Baliju su prosečne, a zbog velikih talasa je idealan za ljubitelje surfovanja. Postoji jedna obala koja se izdvaja kao najlepša za kupanje, a to je Nusa Dua, gde je i smešten veliki broj kvalitetnih hotela.

Nusa DuaNusa Dua


Zbog čega onda otići na Bali? Ta lista prosto nema kraj. Tropske šume, pirinčana polja, parkovi majmuna, egzotično voće, posebne biljne i životinjske vrste, vulkanski krateri, ronjenje, surfovanje, nasmejani i jednostavni ljudi, budistički hramovi,...možemo ovako do sutra.

Kao ostrvo koje je potpuno posvećeno prirodi i jednostavnosti života, na Baliju ćete otkriti istinski odmor i dozvoliti sebi da se galama i buka savremenog sveta bar na kratko ugase u vama i prepuste mesto miru i uživanju.

A ukoliko ste ipak ljubitelj tehnoloških napredaka i moderne civilizacije, na dva sata leta od Balija nalazi se država-grad Singapur. Upravo tamo ćete zateći egzotiku moderne civilizacije – nebodere, tehnološka čuda, sky barove, infinity bazene i još mnogo toga za šta još nismo ni čuli da postoji. Blizina Singapura i Balija stvara savršenu slagalicu za savršeno putovanje – par dana uživanja u čudima moderne civilizacije, a onda nastavak odmora uz prirodne lepote koje će svim našim čulima prirediti doživljaje koji se zauvek pamte. Sa takvog odmora se ne vraćate kući kao ista osoba. Vraćate se bogatiji za jedno novo iskustvo i ispunjeni osećajem mira koji će vas držati dugo nakon povratka. I ono što je najvažnije postajete svesni jednostavnosti života i toga koliko je malo potrebno da trenutak bude savršen.


Kao i svaka tropska zemlja, i Bali ima svoje sezone kada tropske kiše odmaraju, a sunce radi punim kapacitetom. Pravi trenutak za putovanje je upravo sada, jer je na Baliju sezona od maja do septembra. A ukoliko ste ljubitelj Formule 1, u septembru možete osetiti miris guma u vazduhu dok stojite na tribinama u Singapuru. Nakon uzbudljive trke, obučete laganu letnju odeću havajskih motiva, smestite se u avion i nakon kratkog leta prepustite se čudima koje je napravila lično Majka Priroda. Zvuči kao sjajan predlog, zar ne?
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.