NavMenu

Azerbejdžanski "Azvirt" zainteresovan da gradi i obilaznicu oko Beograda - Na dosadašnjim radovima angažovani radnici i oprema iz Srbije

Izvor: Beta Četvrtak, 07.07.2016. 13:26
Komentari
Podeli
(Foto: mihalec/shutterstock.com)
Vlasnik azerbejdžanskog "Azvirta" Kamil Alijev danas je izjavio da je ta kompanija zainteresovana da se uključi i u završetak izgradnje obilaznice oko Beograda, koja će povezati Koridore 10 i 11, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Alijev je u razgovoru sa resornim ministrom, Zoranom Mihajlović izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom na izgradnji deonice Ljig-Preljina na Koridoru 11.

Mihajlović je najavila da će inicirati osnivanje radne grupe za izgradnju obilaznice oko Beograda, koja bi se bavila i drugim kapitalnim projektima, a činiće je predstavnici ministarstava i institucija važnih za realizaciju svih značajnih infrastrukturnih projekata u Srbiji.

- Cilj radne grupe biće pre svega završetak obilaznice. Ovo je zajednički posao. Država je tu da obezbedi sve što je do nje, a na kompanijama je da kvalitetno i u roku izvode radove - rekla je Mihajlović.


Poručujući da dobru saradnju sa "Azvirtom" na Koridoru 11 treba nastaviti i na drugim projektima, zahvalila se vlasniku te kompanije, što je angažovao radnike i opremu iz Srbije.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Azerbejdžana u Srbiji, Eldar Hasanov.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.