NavMenu

Raspisan tender za idejno rešenje tunela u Beogradu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 04.07.2016. 09:28
Komentari
Podeli

Iz urbanističkog plana (Foto: Urbanistički zavod Beograd)Iz urbanističkog plana
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je tender za izradu idejnih rešenja tunela između Savske i Dunavske padine sa elementima idejnog projekta za dve varijante trase tunela (od kojih jedna varijanta ima dve podvarijante).

Kako je ranije najavljivao glavni gradski arhitekta Milutin Folić, Beograd već sledeće godine može da raspiše tender za izvođača radova za novi tunel, koji će sa po dve trake u oba smera, povezati Savamalu i Bulevar despota Stefana. Vrednost radova biće od 90 do 110 mil EUR.

Prema urbanističkom planu, tunel će se nadovezati na stari Savski most, a njegova trasa će obuhvatiti potez od Karađorđeve ulice ispod Terazijskog grebena ka zoni Dorćola. Stari tramvajski most će biti rekonstruisan, kako bi u svom profilu imao po dve kolovozne trake za svaki smer, obostrane trotoare i biciklističke staze.

Rok za konkurisanje je 01.08.2016.

Detalje budućeg tunela pročitajte OVDE.

Više informacija o tenderu za idejno rešenje pročitajte OVDE.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.