NavMenu

"Luka Novi Sad" uplatila državi rekordnu dividendu od 6,14 miliona dinara

Izvor: Radio 021 Sreda, 29.06.2016. 11:19
Komentari
Podeli
(Foto: Cvijeta Radović)
"Luka Novi Sad" uplatila je u državni budžet skoro 50.000 evra (6,14 miliona dinara), što je dividenda koja pripada Srbiji kao većinskom vlasniku ovog preduzeća. Iz novosadske luke je saopšteno da su oni jedino državno preduzeće u širem okruženju koje uplaćuje dividendu državi kao svom vlasniku.

- Dividenda je isplaćena i prošle godine, što je bio slučaj prvi put zabeležen u istoriji poslovanja "Luke Novi Sad" - navode iz ove novosadske firme.

Kako tvrdi menadžment, u poslednje dve godine zabeleženi su rekordni rezultati u pretovaru jer je kroz Luku prolazilo po više od milion tona robe. Ako vremenski uslovi i vodostaj budu povoljni, očekuje se da će i ova godina biti završena sa novim godišnjim rekordom jer je već sada pretovareno više od 600.000 tona robe.

"Luka Novi Sad" je jedina od 10 luka u Srbiji koja je u državnom vlasništvu i uskoro bi trebalo da bude privatizovana. Za nju je do 30. marta, kada je bio rok za dostavljanje ponuda, čak 11 kompanija poslalo pisma o zainteresovanosti.

Ministar privrede Željko Sertić ranije je rekao da ne postoji rok do kada privatizacija mora da bude obavljena. - Nema razloga za brigu kada je reč o privatizaciji "Luke Novi Sad", jer eventualni strateški partner može da bude samo operater, a ne i vlasnik zemlje i infrastrukture - rekao je Sertić.

Luka ima 155 zaposlenih, lučko područje se prostire na više od 30 hektara i poseduje skoro 150.000 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog skladišnog prostora. Svojevremeno je ona bila procenjena na 21 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.