NavMenu

NIS isplaćuje dividendu od 24,69 dinara po akciji

Izvor: Beta Utorak, 28.06.2016. 18:21
Komentari
Podeli
(Foto: nis.rs)
Naftna industrija Srbije (NIS) će, četvrtu godinu zaredom, isplatiti na ime dividendi 25 % neto dobiti kompanije za 2015. godinu, u ukupnom bruto iznosu od 4,025 milijardi dinara, ili 24,69 dinara po akciji bruto, odlučili su akcionari na VIII redovnoj sednici, koja je održana 28. juna.

Pravo na dividendu za 2015. godinu imaju svi akcionari Društva koji su u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti bili upisani na dan 18. juna 2016. godine, saopštneo je iz NIS-a.

Skupština akcionara je ovlastila Odbor direktora NIS-a da odredi dan i postupak isplate dividende.

Na sednici Skupštine akcionara takođe su usvojeni finansijski izveštaji i Godišnji izveštaj za 2015, kao i izveštaji o izvršenoj reviziji tih finansijskih i poslovnih dokumenata.

Akcionari su za revizora finansijskih i konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2016. godinu izabrali oditorku kuću "PricewaterhouseCoopers".

Na sednici su, na predlog većinskog akcionara, "Gaszrom Neft"-a, za članove Odbora direktora NIS-a imenovani su visoki rukovodioci ruske naftne kompanije, Vadim Jakovljev, Kiril Kravčenko, koji je i generalni direktor NIS-a, Aleksandar Bobkov, Aleksej Jankevič, Aleksandar Krilov i Anatolij Černer.


Na predlog Republike Srbije za članove Odbora direktora su imenovani Nikola Martinović, Goran Knežević i Danica Drašković, navodi se u saopštenju.

Za nezavisne članove Odbora direktora imenovani su Volfgang Rutenštorfer i Stanislav Šekšnja.

Za predsednika Odbora Skupštine akcionara za nadzor nad poslovanjem i postupkom izveštavanja akcionara Društva je izabran Nenad Mijailović, a za članove Zoran Grujičić i Aleksej Urusov.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.