NavMenu

"Hesteel" preuzima "Železaru" do kraja juna - Početak proizvodnje u 2017.

Izvor: Tanjug Nedelja, 19.06.2016. 11:13
Komentari
Podeli
(Foto: zelsd.rs)
Kineska kompanija "Hesteel", koja je sa Vladom Srbije potpisala ugovor o kupovini "Železare Smederevo" za 46 mil EUR, definitivno će preuzeti srpsku čeličanu, kako se očekuje, do kraja juna, saznaje Tanjug.

To je u skladu s predviđenim prelaznim periodom od dva meseca, dogovorenim krajem aprila kada su ministar privrede Željko Sertić i predsednik "HeSteel" Ju Jong potpisali ugovor o prodaji.

Predsednik "Hesteel" Ju Jong izjavio je u nedelju (19. juna 2016. godine) da će "Hesteel" u potpunosti koristiti prednosti tehnologije, ekologije, prodajne mreže i da će vrednim radom "Železaru Smederevo" učiniti najkonkurentnijom u Evropi.

Dodao je da je poseta predsednika Kine Si Djinpinga i predsednika Srbije Tomislava Nikolića "Železari" velik podsticaj koji će biti motiv da se još vrednije radi i razvija "Železara" u Smederevu.

- Do kraja ove godine, mi ćemo raditi na strateškim planovima, a od 2017. godine treba da počne proizvodnja. Nadam se da ćemo do kraja 2017. postići maksimalni proizvodni kapacitet, a to je oko dva miliona tona čelika - rekao je Ju Jong za RTS.

Kako navodi Ju Jong kineskom inicijativom otvorena je mogućnost da "Hesteel" ubrzano razvije strategiju, a kroz globalno posedovanje resursa i ovladavanje tržištem, pružena je retka prilika da se izgradi svetski "Hesteel".


Predstavnici "Železare" već su bili u njihovim čeličanama u Kini, kako bi se upoznali sa procesom rada, koji će uskoro biti i u našoj "Železari".

- To je jedna moćna kompanija, sve je uređeno do zadnjeg detalja. Nešto na čemu oni rade, usavršavaju i nešto za čim će Evropa imati potrebe je zeleni čelik i to će raditi naša čeličana - ističe predsednik Nezavisnog sindikata metalaca Železare Mileta Gujaničić.

"Hesteel" planira da u "Železaru" investira 300 mil EUR, dostigne maksimalnu proizvodnju od 2,1 miliona tona i zadrži svih 5.050 radnika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.