NavMenu

Beograd rebalansom budžeta odvojio novac za tunel ispod Terazija, prugu preko Mosta na Adi, obnovu pijaca...

Izvor: eKapija Sreda, 15.06.2016. 15:58
Komentari
Podeli
Gradsko veće Grada Beograda utvrdilo je na današnjoj sednici Predlog odluke o rebalansu budžeta za 2016. godinu, koja će se pred odbornicima Skupštine grada naći 22. juna. Gradonačelnik Siniša Mali istakao je da to samo nastavak konsolidacije javnih finansija.

– Ovaj rebalans gradskog budžeta pre svega je posledica ostvarenja prihoda grada iznad planirane dinamike u iznosu od 9,9 milijardi dinara. To ukazuje na povećanje privrednih aktivnosti u Beogradu, kao povoljnom ambijentu za investiranje i razvoj biznisa – ocenio je Mali.

Gradonačelnik Beograda je istakao da su se omogućila sredstva za finansiranje važnih projekata za prestonicu.

– Rebalansom smo izdvojili novac za važne projekte koji na realizaciju čekaju decenijama, kao što su rekonstrukcija Bezistana i prolaza ka Nušićevoj ulici, izgradnja tunela koji će povezati Savsku i Dunavsku padinu, za koji ideja postoji više od 70 godina – istakao je Mali.

– Takođe, omogućena je izrada planova detaljne regulacije i tehničke dokumentacije za park Ušće, koji će biti uređen po uzoru na Gorki park u Moskvi. Sredstva su dodatno izdvojena za nove biciklističke staze, pokretanje realizacije mosta preko Dunava na poziciji Ade Huje, rekonstrukciju velikih gradskih saobraćajnica, sanaciju rukavca kod Ade Huje i konačnu izgradnju tramvajske pruge preko Mosta na Adi. Sve ovo ne bi bilo moguće da se finansijama grada nije rukovodilo na pametan i domaćinski način – naglasio je gradonačelnik.

Siniša Mali je dodao da je izdvojen novac i za projekte potpune rekonstrukcije četiri pijace u centralnim gradskim opštinama – Kalenić, Senjak, Skadarlije i Palilulske pijace, ali i za uređenje ostalih. Prema njegovim rečima, rebalansom su izdvojena sredstva za zamenu podzemnih kontejnera, koji duže vreme predstavljaju problem Beograđanima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.