NavMenu

Beograd postaje regionalni centar zelene gradnje

Izvor: eKapija Utorak, 14.06.2016. 15:41
Komentari
Podeli

Američki savet za zelenu gradnju ( U.S. Green Building Council – USGBC) glavni je sponzor Sajma i Konferencije zelene gradnje (Green Building Expo 2016) , koji će se održati od 2. do 4. novembra ove godine u "Belexpo centru" u Novom Beogradu.

Potvrđujući sponzorstvo Savet je podržao inicijativu stručnjaka i lokalnih partnera da Beograd postane regionalni centar zelene gradnje, najavila direktorka organizacionog odbora "Expo 2016", čelnik kompanije "Energo" u Beogradu partner USGBC-a, dipl. inž. Marija Golubović, vodeći stručnjak za zelene zgrade u zemlji i regionu.

Ona je istakla da je Američki savet za zelenu gradnju organizacija posvećena održivom razvoju i zaštiti životne sredine podizanjem zdravih i u svakom pogledu štedljivih zelenih zgrada i uvođenjem u svetu vodećeg sistema njihove sertifikacije.

To je "Leadership in Energy and Environmental Design" (LEED) zeleni sertifikat koji garantuje kvalitet i održivost zgrada u zaštićenoj životnoj okolini.Danas je LEED prisutan u preko 160 zemalja, a svakog dana preko 158.000 kvadratnih metara poslovnog i stambenog prostora prolazi kroz finalno ocenjivanje kredibilnog svetski priznatog tela "Green Business Certification" (GBCI) kako bi zaslužili LEED sertifikat zelene gradnje.

LEED je priznat zbog globalnog uticaja, regionalne i lokalne adaptabilnosti i uticaja na trendove u gradnju i podržan od 201.000 građevinskih profesionalaca širom sveta. Biće predstavljen i na Sajmu zelene gradnje u okviru niza konsultacija, predavanja i tematskih skupova o prednostima zelenih zgrada, najavila je Golubović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.