NavMenu

E-Trustmark sertifikat za 35 malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u Srbiji

Izvor: Tanjug Utorak, 14.06.2016. 13:23
Komentari
Podeli

(Foto: Sashkin/shutterstock.com)
Oznaku poverenja u elektronskoj trgovini (E-Trustmark) dobilo je danas 35 malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u Srbiji. E-Sertifikati su dodeljeni u okviru aktivnosti projekta Razvoj elektronskog poslovanja koji finansira EU iz pretpristupnih IPA fondova.

Svrha ove oznake je unapređenje kvaliteta domaćih internet prodavnica i uspostavljanje poverenja između internet trgovaca/pružalaca usluga i potrošača koji koriste elektronsku trgovinu.

Uspostavljanje poverenja između trgovaca i potrošača stimulisaće elektronsku trgovinu kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom tržištu i imaće pozitivan uticaj na privredu Srbije.

Oznaka poverenja u elektronskoj trgovini koju dodeljuje projekat Razvoj elektronskog poslovanja važiće od juna 2016. godine do novembra 2017. godine.

Prvi koji su dobili sertifikate su "MC MOST", "TR BeeCool", "Hoću to" d.o.o, "TV Shop Direct International" d.o.o, "Aerokarte" d.o.o, "Kupi Me" d.o.o, "Bus Computers", "Prizma" d.o.o, "Superior" d.o.o, "Clio", "Games" d.o.o, "Data status", "Gigatron" d.o.o, "Ikiklik" d.o.o, "BC Group", "eKUPI" d.o.o, "Benchmark Shop", "Vreme je novac", "EuroTehna 021" d.o.o, "Positive Line", "Ellecta International" d.o.o, "Dereta" d.o.o, "Evro Book" d.o.o, "Fonlider" d.o.o, "Moto-bike", "Beosport", "Internet prodaja guma", "Vitapur" d.o.o, "Aerial Video Solutions" d.o.o, "Jumbo travel" d.o.o, "Laguna" d.o.o Beograd, "Delfi knjižare", "Beyond", "Cvećara Kazablanka".

Projekat Razvoj elektronskog poslovanja finansira EU sa 2,5 mil EUR sa ciljem da malim i srednjim preduzećima približi koncept elektronske trgovine, elektronskog poslovanja i digitalnih aplikacija koji mogu iskoristiti kao inovativno sredstvo za povećanje konkurentnosti i sniženje troškova poslovanja kao i da se osnaže potrošači da koriste elektronsku trgovinu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.