NavMenu

Međunarodna konferencija o internetu inteligentnih uređaja "IoT Week 2016" održana u Beogradu

Izvor: eKapija Sreda, 08.06.2016. 16:54
Komentari
Podeli
(Foto: Toria/shutterstock.com)
U Beogradu je od 31. maja do 2. juna 2016. godine održana velika međunarodna konferencija "IoT Week 2016" u organizaciji "IoT Foruma" i lokalnog domaćina, kompanije "DunavNET" iz Novog Sada. Tokom tri konferencijska dana "IoT Week" je okupio 400 učesnika iz 30 zemalja, više od 130 predavača, ali i 20 izlagača koji su prikazali neka od najnovijih tehnoloških dostignuća u razvoju Interneta inteligentnih uređaja.

Predsednik Organizacionog odbora ovogodišnjeg "IoT Week"-a i direktor "DunavNET"-a, dr Srđan Krčo, istakao je važnost povezivanja svih segmenata društva i biznisa u razvoju interneta stvari - ili interneta inteligentnih uređaja (Internet of Things). Velike kompanije, kakva je "Microsoft", čiji su istaknuti predstavnici govorili i na ovoj konferenciji, sarađuju sa malim u razvoju IoT tehnologija jer jedne bez drugih ne mogu.

O ovoj suštinski važnoj povezanosti govorila je i Stephanie Huf, direktorka marketinga i komunikacija u kompaniji "Ericsson", napomenuvši da je sastav učesnika konferencije, među kojima su se našli ljudi iz akademskih krugova, inicijativa pametnih gradova, lokalnih samouprava, kao i privatnog sektora, od ključnog značaja za uspeh IoT inicijative.


Na konferenciji je zaključeno da će biznis, proizvodnja, pa i svakodnevni život, biti transformisani zahvaljujući podacima koje će sakupljati inteligentni uređaji. U budućnosti će svako poslovanje biti digitalnije, pa će svi ovi uređaji slati i povratnu informaciju, tako da se podaci neće samo prikupljati i skladištiti, već će se koristiti i za poboljšanje usluga.

Istaknuto je i da gradovi u Srbiji možda nisu razvijeni poput Barselone i Londona, ali sistem za praćenje zagađenja vazduha u Pančevu ili senzori za slobodna parking mesta u Beogradu pokazuju da je Srbija na pravom putu kada je u pitanju razvoj "pametnih gradova".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.