NavMenu

"Serta" iz Emirata postala suvlasnik beogradskog "Aerodrom Keteringa" - Vrednost akvizicije 2,72 mil USD

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 06.06.2016. 15:47
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: My Good Images/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija "Serta" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), specijalizovana za elektromehaničko održavanje, koju podržava Fond predsednika UAE Kalife bin Zajeda za razvoj projekata, kupila je 50% vlasništva u firmi "Aerodrom Ketering" d.o.o iz Novog Beograd za 10 miliona dirhama (2,72 mil USD).

Ugovor o akviziciji su potpisali Abdulah Al Šamari, generalni direktor "Serte", i Marko Davidović, generalni direktor "Aerodrom Keteringa", srpske kompanije specijalizovane u oblasti usluga snabdevanja aviona, prenela je emiraćanska novinska agencija WAM.

Al Šamari je, posle potpisivanja ugovora, ocenio da ova akvizicija predstavlja važan korak za kompaniju "Serta" koja teži da iskoristi investicione mogućnosti i da proširi i diverzifikuje svoje aktivnosti koristeći atraktivan investicioni ambijent koji dominira na lokalnom tržištu.

On je istakao da "Serta" sarađuje sa eminentnim iskusnim partnerima u svim sektorima u kojima kompanija želi da investira, dodajući da je "Aerodrom Ketering" jedna od kompanija koja je postigla značajan rast u oblasti usluga snabdevanja aviona u poslednjih nekoliko godina.

Prema njegovim rečima, ugovor o akviziciji uključuje razvoj i pružanje ugostiteljskih usluga, koje će u budućnosti obuhvatiti različite servise uvođenjem savremene tehnologije u pružanju ovih usluga putnicima i ostalim kadrovima.

Direktor "Aerodrom Keteringa", Marko Davidović, naglasio je da ta kompanija trenutno pruža ugostiteljske usluge nacionalnom avio-prevozniku iz UAE, "Etihadu", kao i srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji "Air Serbia" dodajući da su u toku i pregovori o pružanju usluga i drugim avio-kompanijama u regionu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.