NavMenu

Skrojeno po meri - Integralni informacioni sistem kompanije "ASW Inženjering" objedinio sve poslovne funkcije Modne kuće MONA

Izvor: eKapija Utorak, 07.06.2016. 07:25
Komentari
Podeli
Moderni poslovni softver je dostupan svima, a odluka o izboru najboljeg zavisi od toga koliko to rešenje može da se prilagodi specifičnom poslovanju. Analiziranje potrošačkih navika zahteva prikupljanje i skladištenje velikog broja podataka, adekvatno sortiranje i ukrštanje, u svrhu analize postojećih pokazatelja i predviđanja budućih kretanja na tržištu. Da bi se to ostvarilo neophodna je podrška izuzetno dobro "skrojenog" informacionog sistema.

Kako bi se moglo pravovremeno, a odgovarajuće reagovati, neophodna je velika količina izveštaja o stanju prometa unutar sistema i na tržištu, kako bi se upoređivanjem tih podataka donele odluke šta je prioritet u nabavci, kako da se formiraju cene, kako da se optimizuju zalihe...

Veliki maloprodajni lanci u zemlji i regionu ukazali su svoje poverenje ASW softverskom rešenju asw:mercantis, koje se odlikuje visokim stepenom integracije, autonomnim sistemom u maloprodajnim objektima, centralnim upravljanjem robnim tokovima u maloprodaji i distribuciji, kao i centralizovanim sistemom kojim se upravlja celokupnim poslovnim sistemom. Kao dodatna vrednost maloprodajnom rešenju još 2005. godine kreiran je softver za podršku programu lojalnosti kupaca - asw:loyalty.

Tako je ovaj put poverenje pri izboru Integralnog informacionog sistema u 2016. godini ukazala Modna kuća MONA Beograd, odlučivši se za IIS "ASW inženjeringa".

Kompanija MONA je tržišni lider u proizvodnji kožne i tekstilne konfekcije, kao i kožne galanterije. MONA danas zapošljava oko 600 radnika, a svoje proizvode plasira u više od 45 objekata širom Srbije, kao i u Makedoniji, Republici Srpskoj, Federaciji BiH, Crnoj Gori i Belorusiji.

Integralnim informacionim sistemom kao celovitim programskim rešenjem obuhvaćen je kompletan model poslovanja MONE, podržane su i integrisane sve službe i funkcije, te omogućeno da se povežu svi poslovni procesi u okviru kompanije, kao i one kojima se kompanija povezuje sa poslovnim partnerima.

Okosnica sistema je ERP asw:dominus koji podržava celokupne poslovne procese, od proizvodnje, transporta i skladištenja, preko formiranja cena, pa sve do prodaje i programa lojalnosti, kojim su pokrivene sve poslovne funkcije (upravljanje robnim poslovanjem, finansije, knjigovođstvo, obračun zarada i kadrovska evidencija i upravljanje osnovnim sredstvima).

Centralno upravljanje MONA maloprodajnom mrežom i POS terminalima obezbedio je asw:mercantis, softversko rešenje za maloprodaju kojim su pokrivene sve poslovne funkcije (upravljanje robnim poslovanjem, finansije, knjigovodstvo, obračun zarada i kadrovska evidencija i upravljanje osnovnim sredstvima).

Implementacijom asw:loyalty omogućeno je da moćnim marketinškim alatom kreiraju prodajne kampanje (akcija, popusti, bodovi, kartice lojalnosti...), te da se vodi detaljna evidencija kupaca putem CRM-a sa jednog mesta za sve maloprodajne objekte pojedinačno.

Potpuna integracija asw:dominus i asw:mercantis sistema omogućila je da u potpunosti kontrolišu svoju maloprodajnu mrežu iz centrale kompanije i da planiranje i snabdevanje vrše na osnovu tačnih i ažurnih podataka o prodaji i zalihama.

Najznačajniji efekat implementacije Integralnog informacionog sistema

(Foto: everything possible/shutterstock.com)
- Kao najveću prednost projekta istakao bih integralnost sistema koji ćemo na kraju dobiti, i to ne toliko integralnost između različih funkcija i procesa unutar firme koja se danas manje-više podrazumeva, već i integralnost između svih naših ćerki-firmi u okruženju, gde je osim integralnog praćenja rada maloprodajnih objekata u planu i potpuno konsolidovanje svih drugih poslovno-finansijskih aspekata (finansije, računovodstvo, kadrovi i slično) - rekao je Milan Todorović, direktor finansija i IT-a Modne kuće MONA.

- Takođe, ovaj informacioni sistem omogućava veoma laku integraciju sa ostalim sistemima, gde smo kao primer imali vrlo uspešnu saradnju sa timom koji je kreirao sajt za webshop. Pored mogućnosti integracije, sistem dozvoljava i laku razmenu podataka u oba smera sa drugim subjektima, kao i kastomizovane nadgradnje - rekao je direktor finansija i IT-ja Modne kuće MONA.

- Benefit koji bi trebalo istaći je svakako i taj što smo dobili pouzdanog partnera u kompaniji "ASW Inženjering", kao i podršku u bilo koje doba dana kada nastanu problemi koji mogu da ugroze poslovni proces - naveo je Milan Todorović.

Kompletan sadržaj Tematskog biltena "IT - Investicija koja se brzo vraća" možete pročitati OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.