NavMenu

EPS od izvoza struje prihodovao 42 mil EUR - Nastavlja se rezanje troškova i reorganizacija preduzeća

Izvor: RTS Sreda, 01.06.2016. 15:53
Komentari
Podeli

(Foto: Goran Parezanović)
Nastavak reformi javnih preduzeća je jedan od prioriteta buduće Vlada, a pod lupom MMF-a posebno je "Elektroprivreda Srbije" (EPS). Vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Milorad Grčić rekao je da od 1. juna EPS funkcioniše drugačije i da je "EPS Snabdevanje" pripojeno EPS-u.

Prema njegovim rečima, EPS nastavlja reorganizaciju uz pomoć Vlade Srbije. Grčić je dodao da zbog pripajanja "EPS Snabdevanja" kupci neće osetiti nikakvu razliku.

Na pitanje da li integracija preduzeća znači i otpuštanje radnika, Grčić je rekao da se ovim ne pravi nikakva razlika, s obzirom na to da je u "Snabdevanju" radio minimalan broj ljudi - oko 100, a u EPS-u je već smanjen broj radnika za toliko.

V.d. direktor EPS-a je istakao da, iako je cena struje najniža u regionu, neće biti poskupljenja.

- Shodno rezultatima, profitima, i zaradama i uštedama moći ćemo da funkcioniše bez poskupljenja struje - naveo je Grčić, dodajući da je u prva tri meseca ostvaren 6,5 puta veći profit od očekivanog , te da je od izvozu struje u prva četiri meseca 2016. ostvarena zarada od oko 42 mil EUR.


On je rekao i je plan EPS-a da do kraja godine smanji svoj vozni park za 1.000 automobila, kao i broj skupocenih vozila.

- Mi smo priču o prodaji 1.000 automobila već počeli, prvih 99 je već u proceduri, a formiran je stručni tim koji pravi realnu procenu koliko je kom sektoru potrebno automobila. Planiramo da uniformišemo ceo vozni park, čime ćemo napraviti ogromne uštede - naveo je Grčić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.