NavMenu

Sigurnost tržišta nekretnina i hipotekarnih kredita - TEGoVA objavila evropske standarde procene za 2016. godinu

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.05.2016. 13:04
Komentari
Podeli
Evropska grupa udruženja procenitelja (The European Group Valuers Associations- TEGoVA) je plasirala evropske standarde procene (European Valuation Standards - EVS) za 2016. godinu, koji su osnova za bezbednost i sigurnost evropskih tržišta nekretnina i hipotekarnih kredita, saopštilo je Nacionalno udruženje procenitelja Srbije (NUPS).

- Ovo novo izdanje je veliki događaj za hiljade priznatih evropskih procenitelja (Recognised European Valuers) i TEGoVA procenitelja stambenih nekretnina koji, u cilju dobijanja i zadržavanja svojih oznaka, moraju vladati evropskih standardima procene da bi bili u stanju da doprinesu bezbednosti i sigurnosti evropskih tržišta nekretnina i hipotekarnih kredita - rekao je Roger Messenger, predsednik Odbora za evropsku kvalifikaciju procenitelja.


Kako je navedeno, Evropska centralna banka je u svom pregledu za Kontrolu kvaliteta sredstava (Asset Quality Review) dala primat EVS-u u odnosu na sve druge standarde za procenu kolaterala banaka.

- U Srbiji ima 42 priznata evropska procenitelja koji vladaju EVS-om i time doprinose stabilnosti finansijskog sistema u Srbiji, sigurnosti domaćeg trzista nekretnina i bezbednosti hipotekarnih kredita - izjavila je Danijela Ilić, predsednik NUPS-a.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.