NavMenu

"Blic" bira preduzetnika godine, najboljem 30.000 EUR

Izvor: 24sata.info Četvrtak, 20.12.2007. 10:18
Komentari
Podeli

Dnevni list "Blic" pokrenuo je akciju za izbor najboljeg preduzetnika u Srbiji u 2007. godini iz kruga malih i srednjih preduzeća. Žiri je već selektovao 50 najboljih preduzeća, a u januaru će biti izabran najbolji preduzetnik kome će pokrovitelj akcije banka Intesa dodeliti nagradu od 30.000 EUR.

Akciju je podržala Vlada Srbije i nekoliko državnih institucija, među kojima su Agencija za strana ulaganja (SIEPA), Privredna komora Srbije i Agencija za mala i srednja preduzeća.

Potpredsednik vlade Božidar Ðelić pohvalio je "Blicovu" akciju, rekavši da u Srbiji danas radi čak 200.000 preduzetnika.

- Ova akcija treba da pokaže da ne postoje samo tajkuni i siromašni, već i ljudi koji uspevaju da zarade malo više novca od drugih isključivo zahvaljujući svom radu i talentu - rekao je Ðelić i dodao da će država i u narednom periodu pomagati preduzetnike.

Prema poslednjim podacima, u skoro 96.000 malih i srednjih preduzeća radi oko 60% zaposlenih u Srbiji. Vladimir Ilić, državni sekretar za zapošljavanje i jedan od članova žirija, rekao je da će naredne godine za zapošljavanje iz budžeta biti izdvojeno oko tri milijarde dinara, dok u Agenciji za mala i srednja preduzeća kažu da je budžetom za 2008. planirano 2,2 milijarde dinara za start ap kredite.

Žiri za izbor najboljeg preduzetnika čine: predsednica Vesna Perić, direktorka SIEPA, Dejan Trifunović iz PKS, Silvio Pedraci iz banke Intesa, Vladimir Ilić, državni sekretar za zapošljavanje, Snežana Filipović iz Agencije za mala i srednja preduzeća, Mijat Lakićević, glavni urednik "Ekonomist magazina" i Miloš Zlatić, urednik u "Blicu".

Žiri je, koristeći dostupne finansijske pokazatelje, iz kruga od 1.000 odabranih preduzeća u uži izbor izabrao 50 firmi od kojih će se početkom naredne godine dodatnim anketiranjem izabrati 10, pa tri najbolja preduzetnika, među kojima će se odabrati konačni pobednik. Nagradu od 30.000 EUR pobednik će moći da iskoristi u nekom od postojećih ili u novom poslovnom projektu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.