NavMenu

Rekonstrukcija Trga Slavija počinje u drugoj polovini jula - Završetak radova u decembru 2016.

Izvor: RTS Nedelja, 22.05.2016. 20:52
Komentari
Podeli
Obnova Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, vredna 9,5 mil EUR, trebalo bi da počne u drugoj polovini jula i da se okonča za 155 dana. Pre toga treba izabrati izvođača i izmestiti spomenik i posmrtne ostatke Dimitrija Tucovića sa tog trga. Još se ne zna ko će dobiti posao rekonstrukcije ali kompromisa oko rokova neće biti, rekao je za RTS gradski menadžer Goran Vesić.

- Procedura je takva da komisija razmatra ponude koje su pristigle na tender i to bi trebalo da se završi do kraja nedelje kada će izveštaj biti poslat Evropskoj banci za obnovu i razvoj koja finansira rekonstrukciju - kazao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Slavija mora da se završi u najkraćem mogućem roku jer je to gradsko čvorište i u gradu očekuje se da će u decembru radovi biti završeni.

- Mi se izvinjavamo građanima ali reč je o velikoj rekonstrukciji, otvorićemo alternativni pravac iz Makenzijeve ulice ka Ulici Kralja Milana. Važno je da se građani pridržavaju instrukcija saobraćajne policije i da svima bude što lakše u narednih pet meseci koliko će rekonstrukcija trajati- kazao je gradski menadžer.

U međuvremenu, u ponedeljak počinje izmeštanje posmrtnih ostatka i spomenika Dimitriju Tucoviću.


- Mi tom poslu prilazimo sa velikim pietetom. Spomenik će biti sređen i postavljen u parku kod Narodne banke gde će građani moći i da mu priđu što do sada nije bio slučaj. Posmrtni ostaci Dimitrija Tucovića biće sahranjeni u Aleji velikana na Novom groblju - objasnio je Vesić.

Grad ubrzano radi i na realizaciji plana da centar grada bude pretvoren u pešačku zonu.

- Između Zelenog venca, Obilićevog i Topličinog venca do Pariske ulice, uključujući i Kosančićev venca biće pešačka zona. Rade se i fasade na dvadesetak zgrada i ti radovi takođe treba da bude završeno do kraja godine- istakao je gradski menadžer.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.