NavMenu

SKAT: Američki investitori razmatraju ulaganja u srpsku privredu

Izvor: Tanjug Četvrtak, 19.05.2016. 16:37
Komentari
Podeli
Kajl Skat (Foto: YouTube/screenshot)Kajl Skat
Američki investitori razmatraju mogućnosti ulaganja u srpsku privredu, smatraju da Srbija ima mogućnosti da bude baza u regionu, ali ukazuju i da sve zavisi od privrednog rasta, rekao je danas američki ambasador u Beogradu Kajl Skat.

Nakon radnog susreta sa članova i partnerima NALEDA, američki diplomata je rekao da je uveren da se dolazak investicija iz SAD u Srbju može očekivati u "ne tako dalekoj budućnosti".

U toj grupi će, kaže, biti onih koji će biti zainteresovani za širenje posla, ali i oni koji bi prvi put investirali.

Upitan da li američki investitori ukazuju na neke barijere kada je reč o poslovanju u Srbiji, Skat je rekao da je to najpre potreba bržeg ekonomskog rasta, a potom i uređeniji pravosudni sistem.

- Kada ugovori budu poštovani, kada svako ko ima problem bude mogao da se obrati sudu i da očekuje da to brzo bude rešeno - biće bolje - rekao je Skat.

Američki diplomata je pohvalio NALED što je, kako je rekao, uključio u svoj rad i vladu, lokalne samouprave i civilno društvo, a sve to sa istim ciljem.

Predsedsednica upravnog odbora NALED-a Ana Brnabić izjavila je da je odnos te organizacije sa Ambasadom SAD poseban tim pre jer je američki USAID pomogao osnivanje NALEDA.


Od tad su usledili i zajednički projekti, a jedan od njih je bio i Nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije, koji je vlada usvojila u decembru 2015.

- Nadam se da ćemo sa novom vladom krenuti u implementaciju ovog programa - rekla je Brnabić i dodala da se radi i na projektima poput rešavanju problema parafiskalnih nameta, sertifikaciji opština, uvođenju elektronske uprave.

Ona je podsetila da je od 9. maja u NALED-u delegacija iz Vašingtona koja pomaže u pripremi strateškog okvira za uvođenje elektronske uprave.

- Nadamo se da ćemo krajem juna moći to da predstavimo vladi - rekla je Brnabić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.