NavMenu

VUČIĆ: Kajem se što nismo prodali "Telekom", za "Galeniku" ima kupaca

Izvor: Beta Sreda, 11.05.2016. 16:28
Komentari
Podeli
Aleksandar VučićAleksandar Vučić
Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je rekao da se kaje što nije prihvaćena ponuda za kupovinu "Telekoma Srbija" i da to "sebi ne može da oprosti". Vučić je takođe istakao da postoje investitori, koji su zainteresovani za kupovinu farmaceutske kompanije "Galenika", ali da oni žele da je kupe iz stečaja.

- Zainteresovani investitori bi da kupe imovinu "Galenike" po ceni od 30 do 40 mil EUR, a dugovi kompanije su oko 220 mil EUR. I to je bolje nego da "Galenika" i dalje pravi gubitke - rekao je Premijer na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.


On je naveo da trenutno "Galenika" ne pravi gubitke, ali da ima obaveze iz ranijeg perioda kada je fabrika uzimala "katastrofalne kredite".

Rok za dostavljanje ponuda za kupovinu 25% kapitala Galenike ističe 27. maja.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.