NavMenu

Izgradnja petlje Petlovo brdo ni na vidiku - Menjaju se i projekat i izvođač

Izvor: Novosti Sreda, 27.04.2016. 08:47
Komentari
Podeli

Petlja Petlovo brdoPetlja Petlovo brdo
Početak izgradnje petlje Petlovo brdo nije ni na vidiku. Projekat dela obilaznice oko Beograda, posle tri godine blokade, nije ni na pozitivnoj nuli, već je vraćen dva koraka unazad. Prvobitni plan mora da se menja, kao i već izabrani izvođač. U JP "Putevi Srbije" uveravaju da neće biti ni problema zbog odštetnih zahteva, niti će "Strabag" ispostaviti račun Republici Srbiji.

Ugovor sa izvođačem radova za izgradnju petlji Orlovača i Petlovo brdo potpisan je 23. jula 2013. godine. Posao je dobio austrijski "Strabag", koji je dostavio najpovoljniju ponudu od 6 mil EUR. Planirano je da radovi budu finansirani iz zajma Evropske investicione banke.

- Izgradnja petlje Petlovo brdo će se nastaviti po okončanju izrade novog - izmenjenog projekta petlje, a u skladu sa Sporazumom postignutim sa podnosiocima žalbe - kažu u JP "Putevi Srbije".

Kako navode, ranije izabrani izvođač neće nastaviti izgradnju, jer je ugovor sporazumno raskinut.

Nagodbom je postignuto očuvanje 87% površine šume Borići i da umesto seče 1.652 stabla, bude posečeno najviše do 261 stabla, kao i kompenzacija posečenih stabala sađenjem nekoliko stotina novih sadnica. U planu je i izgradnja dečjeg igrališta u zoni park-šume, a Petlovo brdo će konačno dobiti bezbedan i legalan izlazak na Ibarsku magistralu kod servisa "Ford".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.04.2024.  |  Finansije

Srbija i Crna Gora blagovremeno da potpišu sporazum o otvaranju graničnih prelaza sa tačkom spajanja u Boljarima

Potrebno je preduzeti aktivnosti u cilju blagovremenog potpisivanja sporazuma o otvaranju graničnih prelaza ili zajedničkog graničnog prelaza na budućem auto-putu, sa tačkom spajanja u Boljarima, između pograničnih opština Sjenica i Bijelo Polje. To je saopšteno na sastanku koji je održan u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore. To je drugi sastanak Mješovite crnogorsko–srpske komisije za praćenje sprovođenja sporazuma

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.