NavMenu

Adrenalinska tura, planinski odmor ili put snova i magije - Gde za Prvi maj?

Izvor: eKapija Utorak, 26.04.2016. 15:38
Komentari
Podeli
(Foto: Belushi/shutterstock.com)
Da li ćete ovaj Prvi maj provesti za uskršnjom trpezom sa porodicom ili roštiljati u prirodi, hoćete li otputovati van zemlje ili uživati u lepotama Srbije? Pogrešnog izbora da se provede pet neradnih dana koji su pred nama nema, a praznično raspoloženje mogla bi da pokvari jedino kiša. Meteorolozi do 3. maja najavljuju promenljivo i nestabilno vreme, sa čestom kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Hladno, međutim, neće biti jer će se temperatura kretati od 15 do 20 stepeni.

Uz to, agencije i turoperateri su se potrudili da ponude učine dovoljno primamljivim, pa "red kiše" neće sprečiti ljubitelje prirode da slobodne dane provedu na otvorenom.

Nalet adrenalina

"Wild Srbija" avanturistički uranak ove godine organizuje na Uvcu. Na samoj obali jezera prvi dan biće napravljen kamp u kojem će oni koji se upuste u ovu avanturu provesti naredna 3 dana. Imaće priliku za razgledanje Uvca sa svih strana - od podzemlja, šetnji po vidikovcima, razgledanja beloglavih supova, a ko želi može da se oproba i u pecanju. Svu neophodnu opremu za izvođenje aktivnosti obezbeđuje organizator, a posetioci će moći da iskuse i kajaking u meandrima Uvca, avanturističku turu kroz neuređenu Ušačku pećinu ili hajking Pešterom. Ceo doživljaj upotpuniće velika zajednička logorska vatra.

Nalet adrenalina doživeće i oni koji se odluče za kajaking Drinom, a na ovoj reci neki će se prvi put oprobati i u raftingu. Na sajtu Explore Serbia naći ćete ponudu za Prvomajski rafting Tarom, jeep safari, hiking, dok su večernji sati rezervisani za večeru, zabavu i druženje uz nezaobilaznu prvomajsku vatru i muziku. Ovakva pustolovina trajaće 5 dana odnosno 4 noći.

Odmor na planini i banji

Aktivan odmor možete kombinovati sa relaksirajućim satima u nekom spa centru. Takve ponude uglavnom su spremili ugostitelji na srpskim planinama. Planinski centar Kopaonik radiće regularno tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, a za turiste koji planiraju da praznike provedu na ovoj planini, "Skijališta Srbije" i "MK Mountain Resort" pripremili su atraktivne sportsko-rekreativne sadržaje za celu porodicu. Pored već uobičajenog boravka na čistom vazduhu, porodične rekreacije i opuštanja u prirodi, tokom predstojećih praznika biće organizovane i kreativne radionice u farbanju jaja za najmlađe. Kao jednu od opcija pominju i kuglanje, dok ljubitelje Spa&Wellness sadržaja očekuju momenti opuštanja u otvorenom bazenu sa đakuzijem, zatvorenom bazenu, sauna svetu i Relax zoni. Posetiocima Kopaonika će na raspolaganju biti i žičara Pančić za panoramsku vožnju, kao i adrenalinski sadržaji - bob na šinama, zip lajn i tjubing staza.

Specijalnu ponudu za 1. maj "na krovu Srbije" skovali su i "MuJen apartmani" na ovoj planini. Kako kažu, interesovanje je očekivano, a na zahtev klijenata osmislili su ponudu sa jednim noćenjem. Za 29 EUR na raspolaganju je polupansionski smeštaj, korišćenje velnes centra, i organizovana poseta Pančićevom vrhu.

Veliko interesovanje za slobodne dane je i na Zlatiboru. U hotelu "Mona" koja nudi specijalni prvomajski paket u trajanju od 4 dana, kažu da je već popunjeno skoro 90% kapaciteta i da očekuju da će do kraja nedelje biti popunjene sve sobe. Sadržaji u ski centru Tornik će tokom Uskršnjih i Prvomajskih praznika raditi u periodu od 10 do 17 časova. Pored panoramske vožnje žičarom, adrenalinskih sadržaja (bob na šinama i tjubing), multifunkcionalnog i mini golf terena, posetiocima će na usluzi biti i mnogobrojni ugostiteljski lokali na ovoj planini.

Veliki broj turista očekuju i u Vrnjačkoj Banji. U Specijalnoj bolnici "Merkur" kažu da je interesovanje očekivano za ovo doba godine. U ovoj zdravstveno-turističkoj ustanovi nude gostima relaksaciju uz tretman mineralnom vodom, mogućnost posetiocima da prekontrolišu svoje zdravlje i uživaju u velnes centru koji je zvanično proglašen za najbolji u ovom delu Balkana. Prednosti Vrnjačke Banje su i mnogobrojne zelene površine, parkovi i blizina planine Goč.

Upoznavanje Srbije


Ako ste se ipak, zasitili standardnih ponuda na planinama i banjama, praznike možete iskoristiti i da posetite pojedine delove Srbije u kojima do sada niste bili. Novosadska agencija "Magelan" spremila je zanimljive jednodnevne i dvodnevne izlete sa polascima za 30. april i 1. maj, koji će posebno obradovati zaljubljenike u istoriju, ali i kulturu i nauku. Poslednjeg dana aprila za 1.250 dinara možete obići dvorce Vojvodine ili se upustiti u "prvomajsku avanturu" tačnije obilazak Kovačice, Idvora i Belog Blata, najmultikulturalnijeg sela u Vojvodini gde svi govore 4 jezika: mađarski, slovački, srpski i bugarski.

(Foto: Rajko Karišić)
Jednodnevni izlet predviđen je i za Đerdap. Nakon obilaska Golubačke tvrđave, posetioci se od Donjeg Milanovca ukrcavaju na vožnju brodom do Trajanove table, a predviđen je i obilazak Lepenskog vira. Tu je i tura Smederevo-Viminacijum-Srebrno jezero-tvrđava Ram-Deliblatska peščara. Oni koji se opredele za ovaj izlet doživeće interesantno iskustvo – vožnju skelom do Deliblatske peščare gde je predviđen i obilazak Deliblatskih robinzona, bračnog para koji živi bez struje i vode, a gde će posetioci moći da pazare organske proizvode koje se ovde uzgajaju.

Novosadski "Magelan" spreman je da vam 30. aprila pokaže i šta se dešava "Kad snovi postanu stvarnost". To je naziv ture koja vodi put Andrićgrada i Višegrada, a predviđa obilazak Ovčarsko kablarske klisure, sela Zlakusa, Kremna (Braća Tarabići), obilazak Andrić grada sa noćenjem u Andrićevom konaku i u povratku obilazak Mećavnika i vožnju Šarganskom osmicom. Cena ovog aranžmana je 6.290 dinara.

Dvodnevni izlet čeka vas i u Magičnoj istočnoj Srbiji sa noćenjem u Negotinu. Ovaj put obuhvata obilazak Felix Romulijane, Moravskih konaka, Gamzigradske banje, i spomen sobe Đorđa Stanojevića koji je doveo Teslu u Srbiju, a zatim i obilazak Rajkove pećine i Rajačkih pivnica. Mini tura na istok stajaće vas 5.790 dinara.

Standardno je bogata ponuda za odlazak u inostranstvo. Agencije nude primamljive ponude za Grčku, Tursku, Italiju, Španiju, Beč, Ohridsko jezero. A, ako ipak ne možete da se uklopite u postojeće aranžmane tu je agencija "Travel Boutique" koja će izaći u susret vašim željama i skrojiti vam putovanje po meri, kakvo ste uvek želeli.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.