NavMenu

Kvalitetne poslovne informacije značajne za uspešno poslovanje - "CUBE Risk Management Solutions" nudi originalna rešenja za male firme

Izvor: eKapija Petak, 22.04.2016. 12:22
Komentari
Podeli
(Foto: Bacho/shutterstock.com)
Kompanija "CUBE Risk Management Solutions" od novembra 2012. godine nudi svojim klijentima originalna rešenja iz oblasti poslovnih informacija, koja se na jednostavan način mogu koristiti u smanjenju rizika poslovanja, kao i za maksimalno iskorišćenje poslovnih potencijala. Tim stručnjaka sa iskustvom u finansijskoj analizi, bankarstvu, upravljanju kreditnim rizicima i integraciji poslovnih podataka, priprema i obrađuje informacije koje mogu biti od presudnog značaja prilikom odlučivanja o budućim aktivnostima preduzeća. "Na Zapadu" ovu vrstu usluge već koristi oko 80% kompanija, dok se u Srbiji tek razvija svest o vrednostima ovakve poslovne saradnje.

Osnivači firme i izvršni partneri, Milan Popadić i Marko Radojičić, inicijalno su planirali da "CUBE RMS" bude konsalting kompanija koja će pružati usluge malom broju velikih klijenata, ali su shodno zahtevima tržišta prilagodili poslovni koncept i novim proizvodima od aprila 2014. okreću se malim preduzećima. Za samo godinu dana uvećali su broj klijenata čak deset puta i ostvarili ogroman rast.

"CUBE Risk Management Solutions" posluje na teritoriji Srbije i danas ima više od 700 zadovoljnih klijenata. Osim brojnih rešenja koja je odvajaju od konkurencije, kompanija se potvrdila posebno razvijenim odeljenjem za saradnju sa bankama, što joj je omogućilo da u toj oblasti bude lider na domaćem tržištu.

Prema rečima Milana Popadića, trenutno su najkvalitetnija firma u industriji poslovnih informacija, sa najbržim rastom. Dokaz tome je i plasman u finale takmičenja za preduzetnika godine u organizaciji kompanije EY.

Priprema podataka prema potrebama klijenata

CUBE kupuje podatke od javnih izvora, a nakon toga ih filtrira i integriše u naprednu bazu podataka uz pomoć sofisticiranih BI alata. Prikupljanje i rad na tim podacima, odnosno bazi podataka koju su formirali, kontinuiran je posao, ali zahvaljujući tome klijenti u svakom trenutku mogu imati najrelevantnije podatke. Tako se na jednom mestu mogu naći podaci iz oblasti finansija, registracije, uvoza i izvoza, bankovnih računa i blokada, finansijskog lizinga, informacije o zalogama i zabranama otuđenja imovine.

Kompanija nudi gotova rešenja u smislu različitih analiza, ali istovremeno odgovara i na zahteve klijenata prema kompleksnim individualnim specifikacijama, odnosno karakterističnim potrebama. "CUBE RMS" nastoji da osmisli svoja rešenja tako da odgovore na potrebe domaćeg tržišta, a da istovremeno budu inovativna i po kvalitetu u rangu inostranih kompanija iz iste delatnosti. Milan Popadić smatra da je to jedini način da budu u samom vrhu industrije i uspešno pariraju konkurenciji.

Tim kompanije CUBE čine ekonomisti i stručnjaci za integraciju podataka, a po potrebi angažuju i eksterne saradnike. Planiraju da vremenom šire svoje poslovne mogućnosti i konsalting usluge. Imaju dugoročne planove, a ubeđeni su da postoji razlog za optimizam na osnovu povratnih informacija sa tržišta i saradnje sa klijentima.

Partnerstva za budućnost

Osim saradnje sa klijentima, kompanija se trudi da razvije i različite oblike partnerstva sa srodnim firmama. Tako su predstavnici "CUBE Risk Management Solutions" u decembru 2015. godine potpisali ugovor o strateškom partnerstvu sa kompanijom "Coface Srbija" koji pravnim licima, postojećim i budućim klijentima dve kompanije, omogućava bolje rezultate u poslovanju. Glavni ciljevi saradnje ogledaju se u edukaciji tržišta, razvoju novih proizvoda i smanjenju rizika poslovanja. Potpisivanjem ugovora kompanija "CUBE" dobila je ekskluzivna prava za distribuciju "Coface" kreditnih izveštaja za više od 165 zemalja širom sveta, kao i pristup centralnom sistemu naplate za više od 99 zemalja širom sveta.


Takođe, bonitetne kompanije iz zemalja regiona – Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Hrvatske potpisale su 19. februara 2016. godine u Banja Luci Protokol o saradnji. Milan Popadić istakao je tom prilikom da kompanija "CUBE Risk Management Solutions" regionalnom saradnjom želi da, kroz razmenu iskustava s kolegama, omogući klijentima iz Srbije da jednostavnije dođu do kvalitetne informacije o poslovnim partnerima.

Na ovogodišnjem Biznis Forumu na Kopaoniku "CUBE RMS" pridružio se projektu "Proverite" koji je Privredna komora Srbije razvila u saradnji sa kompanijom "Coface Srbija". Ova usluga osmišljena je sa osnovnom svrhom što boljeg poznavanja poslovnih prilika budućih i aktuelnih partnera u zemlji i inostranstvu, radi što manjih poslovnih rizika i, što je najbitnije, stabilnijeg poslovanja srpskih preduzeća.

- Inovativnost je osnova našeg poslovanja, a požrtvovanost celog tima i naših partnera doprineće boljim poslovnim rezultatima i napretku u budućnosti - rekao je tada Marko Radojičić, direktor "CUBE RMS".

M.A.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.