NavMenu

Stiže novi Tematski bilten - "Nekretnine-novi investicioni ciklus" 26. aprila na "eKapiji"

Izvor: eKapija Ponedeljak, 18.04.2016. 13:58
Komentari
Podeli
Šta će se novo graditi u Beogradu i šta donosi novi talas ulaganja u tržište nekretnina u Srbiji saznaćete u našem Tematskom biltenu "Nekretnine-novi investicioni ciklus" koji objavljujemo 26. aprila.

Nakon što je jedan period vladala stagnacija u građevinskoj industriji, mašine i kranovi rade punom parom na nekoliko gradilišta u Beogradu, ali i ostatku Srbije. Konsultantske kuće sa kojima smo razgovorali kažu da je već izvestan rast ulaganja u sektor maloprodajnog i kancelarijskog prostora. U oba ova sektora Beograd i dalje kaska u odnosu na Zagreb ili Budimpeštu, ali će ipak do kraja naredne godine značajno povećati kapacitet modernih poslovnih centara. Stopa raspoloživosti kancelarijskog prostora u Novom Beogradu je pre godinu i po dana bila oko 30%, dok je trenutno oko 5%.

Osim toga, i stanogradnja je u porastu, a tu se najviše vidi koliko su investitori išli u susret potrebama budućih kupaca. Zato, u ovom sektoru uspevaju oni ulagači koji su spremni da se prilagode promenama.

Državna uprava ponosno ističe da je zakonskim propisima olakšala posao investitorima, pa do dozvole mogu doći i za sedam dana.

U ovom biltenu razgovaraćemo sa svim relevantnim sagovornicima iz ove oblasti – od državnih struktura, konsultantskih kuća, strukovnih udruženja, kao i advokatskih kancelarija. Sa svima njima daćemo presek stanja tržišta nekretnina u Srbiji - koji su aktuelni izazovi i šta možemo očekivati u narednom periodu.

U tome će nam pomoći sagovornici iz kompanija "Beograd na vodi", "CBRE Srbija", "Novaston", JLL, "NAI Atrium", "Leroy", SEECAP, "Tebodin", "Danos"...

Šta će Beogradu doneti novi poslovni kompleksi reći će nam GTC, "MPC Properties", "Aleksandar gradnja", "Erste Grupa", dok će "CPI Construction" predstaviti stanove u "Paunovom bregu".


Saznaćete i u kojim zgradama "Zepter Real Estate"-a možete potražiti poslovni prostor za iznajmljivanje, dok će kompanija "Farley Investors" predstaviti kompleks "West 65". O pravnim aspektima tržišta nekretnina razgovarali smo sa advokatskom kancelarijom "JPM Janković Popović Mitić".

U posebnom delu biltena predstavićemo atraktivne stambeno-poslovne komplekse i projekte u prestonici: "Navigator Business Centar", "Central Garden", "FortyOne", kao i novi tržni centar u Beogradu - "Ada Mall".

Pozivamo vas da i vi budete deo Tematskog biltena "Nekretnine-novi investicioni ciklus". Ovo je jedinstveno mesto gde možete da predstavite svoj rad, buduće investicije ili aktuelne objekte, te da dodatno pojačate vašu vidljivost kod čitalaca našeg portala.

Ukoliko imate ideju ili sugestiju kako da doprinesete da ovu temu sagledamo što bolje i ukoliko želite da budete deo našeg Tematskog biltena, pišite nam na urednik@ekapija.com ili marketing@ekapija.com.

Prethodne tematske biltene "eKapije" pogledajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.