NavMenu

"Energoprojekt holding" u 2015. ostvario dobit od 9,8 mil EUR

Izvor: NIN Petak, 15.04.2016. 13:49
Komentari
Podeli
(Foto: IEF d.o.o.)
Najveći domaći građevinar, "Energoprojekt holding", ostvario je prošle godine ukupan prihod od 311 mil EUR, EBITDA u visini od 22 mil EUR i konsolidovanu poslovnu dobit od 9,8 mil EUR, kaže generalni direktor kompanije Vladimir Milovanović.

- Nešto više od jedne trećine prihoda je ostvareno realizacijom projekata u zemlji, dok je preostali deo prihoda ostvaren na projektima u inostranstvu. Kada ovome dodamo i podatak da na isteku prvog kvartala ove godine vrednost preostalih ugovorenih radova koje "Energoprojekt" realizuje iznosi oko 525 mil EUR, mislim da akcionari, zaposleni i menadžment mogu biti zadovoljni postignutim rezultatima - rekao je Milovanović.

On je dodao da je planom poslovanja za ovu godinu predviđen prihod na nivou prošle godine, ali da su "velike šanse da on bude još bolji".

Milovanović je napomenuo da se ove godine u Srbiji realizuje nekoliko veoma važnih poslova kao što su izgradnja dalekovoda od Pančeva do rumunske granice, izgradnja stambenih kula u projektu "Beograd na vodi", izgradnja deonice auto-puta Lajkovac-Ljig, dok je kompanija više nego aktivna na brojnim svetskim tržištima, kojima su protekle godine dodati Ruanda i Belorusija.

Od početka godine akcije Energoprojekta beleže pad vrednosti od 2,4%, a po poslednjoj ceni od 1.012 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 11,1 milijardu dinara (oko 90 mil EUR).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.