NavMenu

"WizzAir" od 20. avgusta leti iz Niša za Dortmund - Cena karte u jednom pravcu 2.899 dinara

Izvor: Beta Četvrtak, 14.04.2016. 11:08
Komentari
Podeli
Niskobudžetna aviokompanija "WizzAir" saopštila je danas da će sa aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu od 20. avgusta početi da leti do Dortmunda u Nemačkoj. "WizzAir" će između Niša i Dortmunda leteti tri puta nedeljno - utorkom, četvrtkom i subotom.

Karte za novi let su u prodaji, a mogu se rezervisati preko sajta kompanije. Cena je od 2.899 dinara (24,99 EUR) za jedan smer sa uključenim svim taksama i obaveznim doplatama.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić je rekao da je veliko interesovanje za letove na toj liniji i da su prve karte prodate po ceni koja je skoro šest puta niža od one koja važi na relaciji Beograd-Dortmund.

Perišić je rekao da je mađarska kompanija odabrala Dortmund kao novu destinaciju do koja će leteti sa niškog aerodroma jer se procenjuje da u okolini tog grada živi oko 10 miliona potencijalni putnika. - Očekujemo da će popunjenost aviona do Dortmunda biti još i veća nego do Bazela i Malmea, mada su i na ovim linijama avioni stalno popunjeni preko 90% - rekao je Perišić.

Prema njegovim rečima, posle uvođenja nove redovne linije izvesno je da će aerodrom "Konstantin Veliki" ove godine imati više od 100.000 putnika. Niški aerodrom je u 2015. godini imao nešto više od 36.000 putnika, a prevezeno je oko 500 tona robe.

"WizzAir" je počeo da leti sa aerodroma u Nišu tokom juna 2015. sa dve linije,do Malmea i Bazela. Sa novom linijom od Niša do Dortmunda, "WizzAir" je uvećao svoju ponudu sa dva srpska aerodroma, u Nišu i Beogradu, na 14 linija do šest zemalja.

Direktor Javnog preduzeća "Aerodrom Niš" Vladica Đurđanović najavio je da će tokom leta niški aerodrom imati i najmanje sedam čarter letova iz Rusije, pošto turističke agencije iz te zemlje uveliko prodaju aranžmane za letovanja u Srbiji.

On je kazao da će krajem juna na aerodromu biti postavljen uređaj koji omogućava utovar robe u velike avione, što će omogućiti razvoj kargo saobraćaja.

- Sa opremom koju sada imamo godišnje prevozimo nekoliko stotina tona robe, a sa nabavkom nove opreme povećaćemo kargo prevoz na nekoliko hiljada tona - rekao je Đurđanović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.