NavMenu

"Philip Morris" ulaže 3 mil USD u izgradnju magacina - Cigarete iz Niša prisutne u 60 zemalja

Izvor: kurir Utorak, 12.04.2016. 15:47
Komentari
Podeli
Kompanija "Philip Morris", koja je pre 13 godina kupila nišku fabriku duvana, sledećeg meseca počeće izgradnju magacina površine 23.000 m2 u vrednosti 3 mil USD.

Završetak radova planiran je do kraja godine, a zahvaljujući efikasnosti lokalne administracije, građevinska dozvola za ovaj objekat izdata im je za samo sedam dana.

Nuno Souza, direktor proizvodnje za jugoistočnu Evropu, istakao je da je izgradnja novog magacina rezultat povećane proizvodnje i ekspanzivnog izvoza.

- Prošle godine postigli smo istorijski maksimum s proizvodnjom od 20 milijardi cigareta, za razliku od višegodišnjeg proseka od šest milijardi. Pre šest godina izvozili smo robu na tri strana tržišta, a sad smo prisutni na 60, uključujući i Japan, koji je poznat kao najzahtevniji u pogledu kvaliteta - rekao je Souza.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić podsetio je da je sa 5% učešća u budžetu "Philip Morris" na drugom mestu po doprinosu srpskim finansijama.

- Za 13 godina prisustva u Nišu ova firma uložila je 800 mil USD, a sa 153 mil USD, koliki im je izvoz bio prošle godine na četvrtom su mestu na listi izvoznika. Zahvaljujući strateškom položaju Niša, ovaj magacin biće logistički centar za Balkan, Evropu i Bliski istok - rekao je Perišić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.