NavMenu

Počinje veliko sređivanje beogradskih pijaca - Na redu "Kalenić", "Skadarlija", "Dušanovac", "Zvezdara", "Zemun"

Izvor: eKapija Ponedeljak, 21.03.2016. 14:47
Komentari
Podeli

(Foto: Adisa/shutterstock.com)
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da je počelo veliko sređivanje beogradskih pijaca, te da se trenutno izvode radovi na pijacama "Skadarlija", "Dušanovac", "Kalenić", "Zvezdara" i "Zemun", prenosi "Beoinfo".

– Pijace su brend Beograda i zato smo krenuli u njihovo veliko sređivanje. Radi se paralelno na više lokacija u gradu, i mislim da će, kada radovi budu završeni, naši sugrađani biti zadovoljni onim što je urađeno. JKP "Gradske pijace" je odgovornim poslovanjem dovoljno uštedelo kako bi sada mogli da investiraju u novi izgled pijaca – rekao je Mali.

On je istakao da su na pijaci "Skadarlija" počeli radovi na asfaltiranju pijačnog platoa i da će nakon toga biti postavljeno 110 repariranih tezgi, a da je prethodno, tokom februara, adaptirana mlečna hala.

Na pijaci "Dušanovac" završeno je natkrivanje dela pijace gde se prodaju mlečni i suhomesnati proizvodi, a u toku je postavljanje rasvete, kao i postavljanje 16 repariranih rashladnih vitrina. Radovi na asfaltiranju pijačnog platoa počeli su na pijaci "Zvezdara", a nakon toga i na adaptaciji i prenameni nekadašnje uprave u poslovni prostor.

– Ovo su sve projekti koji utiču na svakodnevni život Beograđana. Pijace su tačke okupljanja velikog broja naših sugrađana i zato moraju da budu uređene. Osim toga, krenuli smo i da sistemski uvodimo komunalni red oko beogradskih pijaca – istakao je gradonačelnik.

On je dodao i da će na pijaci "Kalenić" u narednih nekoliko dana početi rušenje starih i izgradnja manjih montažnih objekata uz Ulicu Maksima Gorkog, što je prva faza rekonstrukcije pijace, kao i da će biti urađen i novi raspored na pijačnom platou.

Takođe, u narednom periodu uslediće popločavanje granitnim pločama Masarikovog trga na pijaci "Zemun", kako bi ceo prostor vizuelno bio objedinjen u jednu celinu. Biće postavljene i 362 reparirane tezge na platou ove pijace, kao i 40 novih spoljnih rashladnih vitrina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.