NavMenu

PKB ponovo na prodaju, nova vrednost 91 mil EUR - Matijević i Kostić čekaju da padne cena

Izvor: Blic Petak, 18.03.2016. 11:50
Komentari
Podeli
(Foto: Rajko Karišić)
Vlada Srbije i Grad Beograd najverovatnije će sniziti cenu PKB-a sa 154 na 91 mil EUR, što je 30% tržišne vrednosti te kompanije, saznaje "Blic". Na prethodni javni poziv za prodaju "Poljoprivrednog kombinata Beograd" niko se nije javio, iako je cena već bila snižena na 51%.

Vlasnik industrije mesa "Matijević" Petar Matijević i vlasnik "MK Grupe" Miodrag Kostić nedavno su napravili konzorcijum kako bi kupili PKB.

- Kupićemo PKB samo ako cena padne i bude prihvatljiva. Država bi trebalo da ima u vidu da je došlo do drastičnog pada poljoprivrednih proizvoda prošle godine i da postoji rizik ulaganja u ovu oblast - kaže Matijević.

I dok je za investitore cena visoka, zaposleni smatraju da se kompanija prodaje u bescenje i nezakonito.

- Državno zemljište po zakonu ne može biti prodato. Osim toga, PKB ima održiv model poslovanja sa profitom. Država bi trebalo da pusti da PKB kao državno preduzeće posluje po tržišnim principima. Saglasni smo sa racionalizacijom broja zaposlenih, ali ne i sa rasprodajom firme - kaže Nikola Lazić iz Nezavisnog sindikata PKB.

Istovremeno, ministar privrede Željko Sertić kaže da Vlada razmatra novi poziv i najavljuje novu procenu vrednosti PKB-a.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.