NavMenu

Izgradnja kreće 2017. godine - Raspisan poziv za upravljanje i izgradnju autobuske stanice u Novom Beogradu

Izvor: eKapija Sreda, 16.03.2016. 15:54
Komentari
Podeli

(Foto: Milica Stevuljević)
Grad Beograd je objavio neobavezujući javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za izgradnju i upravljanje autobuskom stanicom u Bloku 42.

Polazeći od rezultata konkursa za za izradu urbanističko-arhitektonskog rešenja autobuske i železničke stanice "Novi Beograd" i pobedničkog rešenja "Proaspekt", Grad Beograd bi sa potencijalnim partnerom zajednički izgradio autobusku stanicu u Bloku 42 i poverio je na upravljanje potencijalnom partneru.

Osim terminala potencijalni partner bi upravljao i pratećim komercijalnim staničnim sadržajima (parking, poslovni prostor). Pored toga, potencijalni partner može predložiti i drugu lokaciju za izgradnju autobuske stanice u drugom delu grada, koju bi izgradio i kojom bi upravljao zajedno sa stanicom u Bloku 42.

Rok za dostavljanje pisama o zainteresovanosti je 30. april.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da bi izgradnja nove gradske autobuske stanice mogla da počne na proleće 2017. godine kao i da je Beogradska autobuska stanica (BAS) jedan od potencijalnih operatera nove stanice.

- Izgradnja nove autobuske stanice je jako važna. U izgradnju bi mogli da krenemo na proleće 2017. godine ali nemamo ljude i znanje da Grad upravlja tom stanicom, zato smo i pozvali domaće i strane kompanije koje imaju iskustva u tom poslu i koje su sposobne da sa nama upravljaju stanicom - kazao je Mali.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.