NavMenu

Klimatizacija i osvetljenje po meri - Preduzeće "Flux Pro" partner u odabiru i ugradnji energetski efikasnih rešenja za grejanje, hlađenje i rasvetu

Izvor: eKapija Utorak, 15.03.2016. 08:04
Komentari
Podeli

U izboru sistema za klimatizaciju i ventilaciju neophodno je obratiti pažnju na više faktora, cena nikako ne bi trebalo da bude presudna. Najbitnije je da se prema strukturi objekta, nameni i željenom efektu kreira odgovarajuće rešenje koje će biti efikasno, a štedljivo kada je potrošnja energije u pitanju, kaže za "eKapiju" Đorđe Mitrović, direktor firme "Flux Pro".

Preduzeće "Flux Pro", sa dve decenije iskustva na polju klimatizacije, generalni je uvoznik i distributer "Samsung" sistemske klimatizacije za Srbiju i Crnu Goru. Njihova osnovna delatnost su projektovanje, prodaja i izvođenje svih vrsta termo-tehničkih instalacija.

- Kompanija "Samsung", kao naš partner, sa dugom tradicijom, inovativnošću i kvalitetom predstavlja lidera na svetskom tržištu u razvoju novih tehnologija, kako u elektronici, tako i u sistemskoj klimatizaciji. Zahvaljujući našem iskustvu u radu, kao i kvalitetu brenda čiji smo generalni uvoznici, pouzdano možemo da odgovorimo na sve zahteve savremene gradnje. Posvećeni smo poštovanju najsavremenijih ekoloških standarda, kao i najsavremenijih standarda u uštedi energije – objašnjava naš sagovornik i dodaje da firma "Flux Pro" posluje po standardima ISO 9001, ISO 14001 i OHSAS 18001.

Kako navodi, posebno su posvećeni rešenjima baziranim na implementaciji VRV sistema klimatizacije – najkompleksnijeg i energetski najefikasnijeg sistema za grejanje, hlađenje, klimatizaciju i ventilaciju poslovnih i komercijalnih prostora.

- Samsung VRV sistem (DVM Tehnologija) je baziran na digitalnoj hibridnoj tehnologiji, koja pripada tehnologiji sa najvišom energetskom efikasnošću. VRV sistemi su zapravo sistemi toplotnih pumpi, sa širokom paletom tehnoloških rešenja. U primeni su toplotne pumpe, voda-voda, voda-vazduh, vazduh-vazduh i vazduh-voda. U pitanju su inovativne tehnologije koje mogu objediniti funkcije grejanja i hlađenja u jednom sistemu, kao i grejanje sanitarne vode. Kada su u pitanju uštede, za isti komfor i temperaturu, korišćenje toplotnih pumpi je tri puta jeftinije od grejanja na gas.

Prednost "Flux Pro"-a je rad po sistemu "ključ u ruke" – projektovanje, izrada idejnog rešenja, isporuka i montaža sistema klimatizacije, kao i završetak kompletnog posla.

- Mi smo partneri u izgradnji, od savetovanja, preko predlaganja najboljeg rešenja, projektovanja i ugradnje. Da bi izbor opreme bio pravi, neophodno je da imamo sve informacije o objektu i nameni tog prostora. Što je više informacija, možemo napraviti preciznije i ekonomičnije rešenje. Tačnije, naš cilj je da naši kupci dobiju najbolji kvalitet za ponuđenu cenu. Kada je u pitanju ušteda energije, važi pravilo da što je sistem napredniji i investicija veća, veća je i ušteda prilikom korišćenja tih sistema.

Đorđe Mitrović nam kaže da u njihovoj referenc listi ima svih vrsta objekata – stambenih, trgovinskih, poslovnih i industrijskih, a do sada su sarađivali sa kompanijama: Muzej Zepter, "Eyemaxx", "Hemofarm", "Kuehne Nagel", TV Mag, "Mikroelektronika", "Home centar"...

Preduzeće "Flux Pro" je aktivno i na projektima u Crnoj Gori, a na opremanje luksuznog turističkog naselja "Dukljanski vrtovi" su posebno ponosni.

LED rasveta

Osluškujući potrebe tržišta za energetski efikasnim rešenjima, osnovano je i preduzeće "Flux Technology" koje proizvodi LED rasvetu. Pokrenuli su proizvodnju LED svetiljki koje su štedljive, dugotrajne i koje ne sadrže komponente štetne za okolinu.

"Flux Technology" proizvodi sadrže kvalitetne delove, savremen i čist dizajn i odličan kvalitet prepoznatljiv na tržištu. Veći deo proizvodnje trenutno je namenjen izvozu na evropsko tržište.

"Flux technology" se takođe bavi projektnom prodajom, tj izradom energetski efikasnih rešenja u rasveti. O zadovoljstvu kupaca brine i tim arhitekata koji je zadužen za izradu projektnih rešenja vezanih za efikasnu primenu LED rasvete.

Najvažnija činjenica je da LED tehnologija koristi jako malu količinu električne energije. Poređenja radi, LED reflektor od 30W ima istu jačinu osvetljaja kao halogeni od 150W, pri tom će trajati i do 5 puta duže.

Karakteristike i mogućnosti LED tehnologije: visoka efikasnost, visok kvalitet svetla, niska potrošnja energije, izuzetno dug životni vek, visok nivo bezbednosti i, na kraju, u pitanju je ekološki proizvod. Ne sadrži nikakve materije štetne po okolinu. Može se u potpunosti reciklirati.

Kompletan sadržaj Tematskog biltena "Energetska efikasnost – danas ulaganje, sutra profit" možete pročitati OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

U Rakovici u planu novi sportsko-rekreativni kompleks na 20.000 m2 - Moguća gradnja bazena, terena, akva parka...

Na području između trase železnice, Ulica Sretena Popovića, 13. oktobra i obilaznice oko Beograda u Rakovici, predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa, umesto ranije planiranih privrednih zona, vidi se iz Plana detaljne regulacije za ovo područje, koji je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na rani javni uvid. Povod za novi plan, kako se navodi, predstavlja inicijativa gradske opštine Rakovica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.