NavMenu

Glasajte za investiciju godine u Srbiji - Predstavljamo finaliste nagrade "Aurea 2016"

Izvor: eKapija Sreda, 09.03.2016. 10:32
Komentari
Podeli
Poslovni portal "eKapija" dodeliće krajem marta, osmi put zaredom, nagradu za investiciju godine u Srbiji "Aurea".

U uži izbor za ovogodišnju nagradu ušlo je 8 projekata koji su se najbolje rangirali po tri kriterijuma: inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal, a u izboru laureata učestvovaće i posetioci portala aurea.rs, glasanjem putem interneta.

Finalisti nagrade "Aurea 2016" su:
- "Lađar transport" - Fabrika ugljenih briketa Ub, "MK Fintel Wind" – Vetropark Kula, "Euroheat" - Proizvodnja pločasto-dobošastih izmenjivača toplote, "Knauf Insulation" – Uvođenje ECOSE Technology u proizvodnju kamene mineralne vune, ProCredit bank - Samouslužne zone 24/7, "Digital Logic" – Multifunkcionalni NFC 2DQR Barcode čitač, "Agrogrnja" - Silo-port Beočin i "Hemofarm" - Pogon za prečišćavanje otpadnih voda.

Glasanje na zvaničnoj stranici nagrade trajaće do 23. marta, a konačnu odluku o dobitniku priznanja "Aurea 2016" doneće stručni i nepristrasni žiri. Ovogodišnji članovi žirija su: Nataša Kecman, direktorka Centra za usluge i posredovanje u Privrednoj komori Srbije, Ana Firtel, izvršna direktorka Saveta stranih investitora, dr Dejan Erić, Beogradska bankarska akademija, Marinko Ukropina, direktor SGS Beograd, Vojin Šenk, profesor Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Dušan Tomić, partner u kompaniji KPMG, i Vladimir Medan, profesor Beogradske bankarske akademije.

Osim glavne nagrade, "eKapija" će dodeliti i dva specijalna priznanja: za inovativnost i društvenu korisnost.

Zdravko Lončar, direktor "eKapije", rekao je da je osam finalista izabrano u konkurenciji više od 30 projekata nominovanih za učešće u nagradi "Aurea" ove godine.

- Imali smo dosta kvalitetnih nominacija i bilo je teško izdvojiti samo osam koje će ući u uži izbor, pa mislim da će i žiri imati težak zadatak da odabere pobednike. Očigledno su privrednici, bez obzira na lošu investicionu klimu u zemlji i regionu, ipak spremni da investiraju u kvalitetne projekte, koje po pravilu krasi inovativnost, ali i odgovoran odnos prema okruženju i zajednici. Nagrada "Aurea" je upravo i osmišljena da promoviše ovakve projekte i ove vrednosti jer one predstavljaju recept za napredak i održivi razvoj naše zemlje. Pozivam čitaoce da se aktivno uključe i glasanjem na sajtu aurea.rs pomognu žiriju oko odluke, a ujedno i podrže ove značajne projekte.


Partner "eKapije" na projektu "Aurea 2016" je osiguravajuća kuća "Coface".

- Izuzetno nam je drago da u ovim teškim uslovima poslovanja sa kojima se suočava naša privreda imamo ovako dobre projekte koji su ušli u finale izbora za nagradu "Aurea 2016". Kao strateški partner u projektu "Aurea", "Coface" želi da pošalje snažnu poruku i ohrabi kompanije da nastave da razvijaju nove ideje, originalnost i kvalitetne projekte koji će podstaći stvaranje novih vrednosti i imati opšti doprinos celokupnom privrednom ambijentu Srbije - rekao je Đorđe Živanović, direktor "Coface"-a.

Ko će od ovogodišnjih finalista poneti prestižno priznanje za investiciju godine biće poznato 30. marta.

Poslovni portal "eKapija" nagradu "Aurea" organizuje u okviru svog opredeljenja ka društveno odgovornom poslovanju, bez finansijskog interesa, sa namerom da promoviše i podrži projekte značajne za održiv razvoj srpske privrede.

Za više informacija o nagradi pogledajte aurea.rs.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.