NavMenu

Stiže novi Tematski bilten - "Energetska efikasnost - danas ulaganje, sutra profit" 15. marta na "eKapiji"

Izvor: eKapija Utorak, 08.03.2016. 15:54
Komentari
Podeli

Da bi neko bio dobar domaćin nije dovoljno samo da zna da ugosti rodbinu i prijatelje i da se spremi pred porodične proslave. Domaćin mora da upravlja kućnim budžetom na što efikasniji način. Tako je i sa energijom. Bilo da se grejete na struju ili na neki od drugih energenata, morate znati da se racionalno odnosite prema svom novčaniku.

Ko dobro upravlja domom, upravljaće i kasom firme koju vodi ili u kojoj je zaposlen. Bez obzira na delatnost kompanije, gotovo svaka od njih može da smanji potrošnju energije. Slično je i sa sektorom građevine. Srbija i dalje kaska za razvijenim svetom, kada je u pitanju energetska efikasnost u zgradarstvu. Stoga, u susret građevinskoj sezoni, 15. marta ćemo objaviti Tematski bilten "Energetska efikasnost- danas ulaganje, sutra profit".

U ovom biltenu ćemo na objektivan i sveobuhvatan način pokušati da objasnimo kako se može optimizovati i energetski unaprediti proizvodnja, kako se mogu sanirati ili u potpunosti izgraditi zgrade koje će biti energetski efikasne i kako svako svoj dom može učiniti energetski efikasnijim i plaćati manji račun za grejanje i struju.

Razgovaraćemo sa svim relevantnim sagovornicima iz ove oblasti – od državnih struktura, udruženja, preko kredibilnih predstavnika privrede koji prepoznaju značaj ove teme, proizvođačima opreme, predstavnicima osiguravajućih i sertifikacionih kuća...

Nastojaćemo da analiziramo postojeće stanje u oblasti energetske efikasnosti - koji su najveći problemi i zašto je važno pravovremeno razmišljanje i delanje u cilju što efikasnijeg poslovanja i povećanja profita.

U tome će nam pomoći sagovornici iz kompanija "ENEL PS", "Esco", "Energy Net", "Baumit", "Polytechnik Lift Und Feuerungstechnik GmbH","Atrium Consulting", "Neofyton"...

O kontrolisanoj ventilaciji ćemo čuti stručno mišljenje iz kompanije "Technology International Services", zastupnika "Zehnder" sistema. Koliko je važna sertifikacija u ovoj oblasti, saznaćete od predstavnika sertifikacione kuće CERTOP. Verujemo da će vam interesantno biti i da čujete predstavnike kompanija "Alukönigstahl" i "Flux Pro".

Poseban deo biltena biće rezervisan za najznačajnija rešenja i opremu koja se koriste za industriju, pri izgradnji, kao i tokom izbora grejanja, klimatizacije, ventilacije, rasvete... Saznaćete više o najnovijim rešenjima kompanija "Avalon Partners", ABB, "Alfa plam", "Polytechnik Lift Und Feuerungstechnik", "Velux", SIKA, "Rockwole", "Trox", LG, "Danfoss", "Doming", "Wilo", "Evolvea"...

Koliko osiguravajuće kuće igraju bitnu ulogu u poslovanju kompanja iz ove oblasti, saznaćete od "Generali osiguranja".

Ali to nije sve, najavljujemo još ekskluzivnih sagovornika.

Pozivamo vas da i vi budete deo Tematskog biltena "Energetska efikasnost - danas ulaganje, sutra profit". Ovo je jedinstveno mesto gde možete da predstavite svoj rad, proizvode i usluge koje nudite na tržištu, te da dodatno pojačate vašu vidljivost kod čitalaca našeg portala.

Ukoliko imate ideju ili sugestiju kako da doprinesete da ovu temu sagledamo što bolje i ukoliko želite da budete deo našeg Tematskog biltena, pišite nam na urednik@ekapija.com ili marketing@ekapija.com.

Prethodne tematske biltene "eKapije" pogledajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.