NavMenu

Izmeštanje naplatne rampe iz Bubanj potoka u Vrčin tek krajem 2016.

Izvor: Novosti Nedelja, 06.03.2016. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: bibiphoto/shutterstock.com)
Izmeštanje naplatne rampe iz Bubanj potoka u Vrčin, koje je prema prvobitnim planovima trebalo da bude obavljeno septembra prošle godine, još nije počelo, jer projekat izvođenja radova nije završen.

S obzirom na to da se sa otvaranjem gradilišta kasni u startu, austrijska firma "Strabag", koja je početkom 2016. dobila posao izgradnje nove naplatne stanice, moraće da dobro zasuče rukave kako bi stigla da završi posao za osam meseci.

- Trenutno je u toku izrada projekta za izvođenje radova, a posle završetka počeće i radovi. Očekuje se da počnu do kraja marta - rekli su u "Putevima Srbije".

I pre saznanja da će početak radova biti prolongiran do aprila, izvođač je od investitora tražio produženje roka kako bi obavio posao. Naime, u konkursnim uslovima stoji da radovi moraju biti završeni do kraja avgusta, a "Strabag" je tražio dodatni mesec i po.

Kako stvari stoje sa Austrijancima, koji će imati pomoć domaćih firmi "Vojvodinaput Pančevo" i "PZP Zaječar", svakim danom ostaje sve manje vremena za posao, čija je vrednost 2.095.241.098 dinara, ili oko 17 mil EUR, a koji bi trebalo da bude najkasnije završen do 15. oktobra.

Dok ne bude osposobljena nova rampa kod Vrčina, postojeća u Bubanj potoku će raditi punim kapacitetom. Ometanje saobraćaja bi trebalo da bude minimalno, jer ugovor obavezuje izvođača da obezbedi nesmetano odvijanje saobraćaja na auto-putu i održavanje neophodnog nivoa bezbednosti.

Međutim, veoma brzo doći će i letnja sezona, godišnji odmori, turisti, pa će gužve biti neizbežne.

IKEA samo ubrzala radove

Naplatna stanica kod Bubanj potoka je privremenog karaktera i izmešta se prema planu iz 2010. godine, koji je svojevrsno dopunjeno izdanje. Dakle, najavljena izgradnja IKEA nije uzrok pomeranja naplatne stanice, ali je povod da se izmeštanje ubrza.

Razlika u osam kilometara

Nova rampa, kada svi radovi budu gotovi, nalaziće se na kilometar od postojeće petlje Vrčin, odnosno na osam kilometara od naplatne stanice u Bubanj potoku.

Dakle, naplata će se vršiti dalje od Beograda a bliže onima koji dolaze iz pravca Niša.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.