NavMenu

Folija ide u "Duboko"? - Nazire se rešenje za regionalnu deponiju u Čačku

Izvor: Novosti Petak, 04.03.2016. 09:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Huguette Roe/shutterstock.com)Ilustracija
Posle višegodišnje misterije oko sudbine specijalne folije (površine 45.000 kvadrata i vrednosti između 300.000 i 500.000 EUR) koju je grad Čačak nabavio još 1998. godine za deponiju, izgleda da se nazire rešenje. Skupština grada formiraće komisiju koja će ispitati u kakvom je stanju folija i koja je njena sadašnja vrednost, jer skoro 18 godina propada u krugu JKP "Vodovod".

Problem je aktuelizovao odbornik SNS prof. dr Drago Milošević još 2012. godine, smatrajući nedopustivim da na takav način budu "zarobljena" ne baš zanemarljiva sredstva poreskih obveznika i da specijalna folija može biti iskorišćena za Regionalnu deponiju "Duboko" na ime učešća grada u ovom regionalnom preduzeću.

- Konačno, na nedavnom zasedanju gradske skupštine, posle insistiranja odborničke grupe SNS da se donese poseban zaključak kojim bi se dao rok za utvrđivanje stvarne količine i vrednosti specijalne folije, direktor Regionalne deponije "Duboko" predložio je model za preuzimanje folije, čime se definitivno rešava dugogodišnji problem grada Čačka prema deponiji "Duboko" - kažu odbornici SNS Milošević i Bojan Drašković.

Za utehu je što grad trenutno ne plaća skladištenje folije, kao što je bio slučaj pre nekoliko godina, kada je jednoj privatnoj firmi Čačak plaćao oko 200.000 dinara za njeno čuvanje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.