NavMenu

Šabac izlazi na reku - Predstavljen koncept Plana detaljne regulacije "Sava parka"

Izvor: eKapija Utorak, 23.02.2016. 19:51
Komentari
Podeli
Šabac (Foto: Google Maps/screenshot)Šabac
Prezentacija koncepta Plana detaljne regulacije "Sava parka" u Šapcu, budućeg parkovskog kompleksa uz reku Savu, održana je u utorak, 23. februara 2016. godine, u šabačkoj Gradskoj kući. Plan detaljne regulacije, koji je izradio tim JUP "Plan", prezentovala je direktorka Milena Zindović. Ona je istakla da bi "Sava park" trebalo da omogući da se aktivnosti iz grada presele na reku i da građani budu bliži Savi, navodi se na zvaničnom gradskom sajtu.

- Šabac ima malo zelenih površina i ovo je veliki potencijal za ozbiljan park i eko sistem. To mogu biti pluća grada. "Sava park" će imati čitav niz sportsko-rekreativnih sadržaja, veliki broj kulturnih sadržaja i novih lokacija za kulturu, kako na otvorenom tako i u zatvorenom prostoru. Sa tehničke strane, verujemo da imamo projekat kojim ćemo rešiti probleme visokih voda, podzemnih i nadzemnih - rekla je Milena Zindović, direktorka JUP "Plan".

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović smatra da je najvažnije to što "Sava park" otvara mogućnosti za nova radna mesta i nudi kvalitetan i zdrav život.

- "Sava park" je doneo priliku da grad izađe na reku i svojim građanima ponudi viši kvalitet života. To će pomoći da ljudi sa strane dođu u Šabac i da ovo mesto bude prepoznatljiv znak grada koji brine o svojim građanima i o prirodi. Park će dovesti veliki broj turista, što takođe otvara nova radna mesta. Pokušavamo da u svakom segmentu života ponudimo novo zapošljavanje i nove aktivnosti koje će dovesti do ekonomskog rasta Šapca - ukazao je gradonačelnik Zelenović i dodao da veruje da će finansiranje projekta podržati evropski fondovi jer "Sava park" promoviše zdrave stilove života, ekologiju i zdravu životnu sredinu za koje se Evropska unija zalaže.


Šabački projektanti i urbanisti imali su priliku da na održanoj prezentaciji iznesu svoje mišljenje o konceptu "Sava parka", a od 4. do 18. marta to će moći da urade i svi građani Šapca jer će koncept biti izložen u Galeriji Kulturnog centra.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije

Mali: U februaru rast BDP-a od 5,9%

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da ekonomija Srbije "i dalje raste" i da je u februaru ostvaren rast bruto društvenog proizvoda (BDP) od 5,9%. Mali je za Prvu televiziju rekao da je takav rezultat "daleko iznad očekivanja". - Srbija nastavlja da raste dok je jedna Nemačka u recesiji a druge ekonomije mnogo sporije rastu. Potpuno kontrolišemo javni dug u odnosu na BDP i danas je na 48,5%. Trenutno imamo više od 400

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.