NavMenu

Adekvatno skladištenje podataka može kompanijama doneti uštede i preko 50% - Kompanija "Veritas" planira rast u Srbiji i regionu

Izvor: eKapija Petak, 19.02.2016. 08:22
Komentari
Podeli

U današnje vreme, kada se na svakih 10 sekundi u svetu pošalje 225.000 gigabajta podataka, količina digitalnih sadržaja postaje sve veća i sve zahtevnija za skladištenje. Prošle godine smo saznali da evropske kompanije troše neverovatnu količinu novca na čuvanje nepotrebnih podataka. Ukoliko ne suzbiju ovaj problem, do 2020. godine će koristiti kapacitete vredne 891 mlrd USD samo kako rešavale problem nepotrebnih podataka, stoji u izveštaju ‘Databerg Report 2015’ kompanije "Veritas".

U istom ovom izveštaju piše da oko 150 kompanija iz 14 zemalja sveta u svojim računarima čuva samo 14% podataka koji su relevantni za njeno poslovanje, 32% nepotrebnih ili zastarelih podataka i 54% podataka koji nemaju nikakve veze sa poslom.

- U vremenu kada svi koristimo "Cloud" servise, mnoge organizacije i ne žele da imaju sopstvene data centre, a mnogi čak ne poseduju ni aplikacije. U 21. veku, pored vašeg tima, podaci su najvažniji i najvredniji alat kojim raspolažete - kaže Bill Coleman, direktor kompanije "Veritas".

Ova američka kompanija se nedavno predstavila domaćim novinarima, obeleživši tako i svoj novi početak – odvajanje od kompanije "Symantec" i započinjanje samostalnog poslovanja. Za naš region, tačnije za Mađarsku i jugositočnu Evropu biće zadužen Nebojša Momčilović. On kaže da na našem tržištu nema relevantnih istraživanja o učešću u raspodeli tržišta među njima sličnim kompanijama, ali veruje da nisu lideri.

- Bar ne još - kaže Momčilović i dodaje da "Veritas" planira ekspanziju na pomenutim tržištima.

"Veritas" svojim klijentima nudi softver i usluge koje im pomažu da prikupe, zaštite, analiziraju i izvrše optimizaciju svojih podataka. Na taj način oni mogu da donesu pametnije odluke, smanje troškove i pravilnije upravljaju rizikom. Ova kompanija je od skoro na našem tržištu ali poznata je širom sveta – ona štiti 86% svetskih "Fortune 500" kompanija. "Veritas" posluje na tržišnim segmentima koji zbirno vrede 24 mlrd USD (procena tržišnog potencijala do 2018. godine).

Ovi segmenti uključuju rešenja iz oblasti: "Backup & Recovery", "Integrated Appliances i Information Availability & Archiving" – rešenja u kojima "Veritas" drži prvo ili drugo mesto na tržištu. Više od decenije unazad, "Veritas" je prepoznat kao lider od strane agencije "Gartner Magic Quadrant" kako za "Enterprise Backup Software" tako i za "Integrated Appliances & Enterprise Information Archiving".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.