NavMenu

U Beograd stiglo 14 švajcarskih tramvaja

Izvor: Tanjug Petak, 12.02.2016. 17:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Suzana Obradović)Ilustracija
Grad Beograd je, zahvaljujući donaciji Vlade Švajcarske, dobio 14 tramvaja koji će u narednih nekoliko dana biti na ulicama grada, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali i dodao da će u narednom periodu stići još 15 tramvaja.

- Tramvaji će doprineti većoj frekventnosti saobraćaja i povećanju njegovog kvaliteta...nadam se da ćemo sa ovim tramvajima iz Švajcarske znatno unaprediti javni prevoz u Beogradu- rekao je Mali nakon obilaska GSP-a.

To preduzeće je obišao sa gradonačelnikom Berna Aleksandrom Čepetom, sa kojim je ranije danas potpisao Sporazum o saradnji i prijateljstvu između Beograda i Berna.

Podsetivši da je Švajcarska poznata po čokoladi, satovima i javnom prevozu, Čepet je rekao da je upravo javni prevoz jedna od najbitnijih stvari da bi neki grad bio uspešan.

- Švajcarski gradovi su specijalizovani za javni prevoz, posebno tramvajima, autobusima, vozovima. U mom gradu, na primer, tramvaji idu po redu vožnje što znači da idu na svakih šest minuta i ako 20 sekundi zakasne imamo žalbe- naglasio rekao je Čepet.

Obilasku GSP-a prisustvovao je i ambasador Švajcarske u Beogradu Žan Danijel Ruh.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.