NavMenu

KOSTIĆ: Ne zanima me preuzimanje Deželne banke Slovenije

Izvor: B92 Ponedeljak, 08.02.2016. 15:37
Komentari
Podeli

Miodrag KostićMiodrag Kostić
Vlasnik "MK Grupe" Miodrag Kostić koji je nedavno preuzeo 14% Gorenjske banke tvrdi da ga ne zanima preuzimanje Deželne banke Slovenije.

- Ne kupujem banku DBS. Zanima me povećanje udela u Gorenjskoj banci. Bude li cena primerena, dobićemo odobrenja Banke Slovenije i ostalih regulatora - rekao je Kostić.

On je istakao i da MK Grupa ima u vlasništvu AIK banku koja je peta najveća banka u Srbiji.

- Uveren sam da AIK banka može biti konsolidator na regionalnom nivou, a da bismo to ostvarili moramo preći granice Srbije. Ne govorim tu samo o Sloveniji već i o Crnoj Gori i Hrvatskoj - kaže on.

- Ako pogledate razvoj MK Grupe u poslednjih tridesetak godina, gotovo ništa nismo prodali, rastemo organski, nismo prezaduženi, a sva društva dobro rade i osiguravaju egzistenciju za oko 5.000 zaposlenih - rekao je Kostić za ljubljanski "Dnevnik".

Demantovao je spekulacije prema kojima je on samo "slamnati" kupac za američki "Apolo" koji bi nakon preuzimanja NKBM-a i slovenske filijale Raiffeisen-a, želeo da postane najjači bankarski igrač u Sloveniji.

- Slamnati kupac nikad nisam bio i nikada neću biti. To su tako bizarne spekulacije koje ne bih dalje komentarisao - zaključuje Kostić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.