NavMenu

Španci grade prilaze do Mosta na Adi - "Rubau" povezuje "Buvljak" i Tošin bunar

Izvor: Novosti Nedelja, 07.02.2016. 17:05
Komentari
Podeli
(Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)
Radovi u Ulici Tošin bunar, gde je u toku proširenje saobraćajnice, biće gotovi do kraja aprila, a zatim će se pristupiti završetku pristupnih puteva Mostu na Adi, od "Buvljaka" prema Tošinom bunaru.

Ove radove izvodiće španska firma "Rubau" koja je, kako saznaju "Novosti", pobedila na tenderu u konkurenciji kompanija iz Italije, Austrije, Kine, BiH i Srbije.

Firma "Rubau" je već dobila dva posla u Srbiji, ali bi joj ovo bio prvi u Beogradu. Prvi je bio 2013. godine deonica Čiflik - Pirot, a 2015. Dolina - Vladičin Han.

Gradonačelnik Siniša Mali očekuje da radnici izađu na teren odmah po potpisivanju ugovora sa izabranim izvođačem.

- Kada za godinu i po dana završimo, imaćemo potpuno funkcionalan Most na Adi i proširen deo Tošinog bunara, a samim tim i znatno efikasniji saobraćaj - istakao je Mali.

Na severnim pristupima preostalo je da se izgradi skoro dva kilometra, od Ulice antifašističke borbe do Tošinog bunara, čime će biti kompletirani severni pristupi, ukupne dužine tri kilometra. Posao je vredan 30,5 mil EUR.

Prethodno, završiće se proširenje na Tošinom bunaru koje je dugo odlagano zbog nerešenih imovinsko-pravnih problema. - Po završetku radova Tošin bunar će imati tri trake u oba smera, nove drvorede, javnu rasvetu - rekao je Mali.

Proširenje u dužini od oko 200 metara omogućiće nesmetano funkcionisanje buduće raskrsnice na ukrštanju Tošinog bunara i UMP. Radovi podrazumevaju i kompletnu obnovu infrastrukture i podzemnih i nadzemnih instalacija. Ugovorena vrednost je 107.504.390 dinara.

Na proširenju Tošinog bunara angažovano je preduzeće "AR gradnja". Radove su započeli u decembru, a, prema ugovoru, rok za završetak radova je 149 dana od ulaska izvođača u posao.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.