NavMenu

Japanska firma odustala od hale "Bagremar" - "Azalea" i dalje zainteresovana za Pančevo

Izvor: RTV Petak, 05.02.2016. 12:19
Komentari
Podeli
Pančevo (Foto: Nevena Cukućan)Pančevo
Lokalna vlast u Pančevu ponadala se da će rešiti problem nedovršene sportske hale "Bagremar" građene za Univerzijadu 2009. kada je pre oko godinu dana stiglo pismo o namerama japanske pomorske kompanije "Azalea" da na tom mestu gradi svoj trening centar. Načelno je dogovoreno i sa Upravom za kapitalna ulaganja Vojvodine, koja je u taj objekat uložila više od 100 miliona dinara, da zajedno tu ideju sporovedu u delo u formi javno-privatnog partnerstva, ali je onda "Azalea" pre mesec dana odustala od projekta.

Razlog za odustajanje japanske kompanije od ovog posla bio je uslov koji je postavila Uprava za kapitalna ulaganja da joj grad vrati uloženi novac ukoliko budući objekat ne bude namenjen sportu.

- Grad zaista ne može taj novac da vraća, nema odakle da vrati. Znači, taj novac bi u stvari trebalo 'Azalea' da da gradu Pančevu, ili direktno da vrati Fondu ili preko grada da vrati. Mislim da je to deo koji njima nije odgovarao i zbog toga su odustali do tog projekta - kaže Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.

Pavlov je objasnio da bi Japanci pored tih 100 miliona morali da obezbede sredstva za rušenje hale i izgradnju svih neophodnih objekata budućeg trening centra u kome bi se pomorci koji rade na tankerima obučavali za postupanje u akcidentnim situacijama.

"Azalea" je procenila da je to neisplativo, ali nije odustala od Pančeva. Naime, kompanija je zatražila da joj bude ustupljeno zemljište u severnoj industrijskoj zoni, i pristala da plati 100 miliona dinara za infrastrukturno opremanje tog područja


- Njima je to potrebno radi opremanja ovih 2,5 do 4 hektara za koje su zainteresovani, a mi bismo time opremili i ostalih 70 hektara u toj severnoj poslovnoj zoni. Oni su zainteresovani da im to zemljište ustupimo bez nadoknade, a znamo šta to podrazumeva. To podrazumeva zapošljavanje najmanje jedan odsto nezaposlenih na teritoriji Pančeva. Znači da bi ovaj projekat zaposlio između 100 i 150 ljudi - naveo je gradonačelnik Pančeva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.