NavMenu

Trstenik dobija novi most - Obezbeđena donacija KfW nemačke razvojne banke vredna 452.000 EUR

Izvor: eKapija Sreda, 03.02.2016. 15:33
Komentari
Podeli
Stari most u TrstenikuStari most u Trsteniku
Bespovratnim sredstvima KfW nemačke razvojne banke u vrednosti od 452.000 EUR u Trsteniku će biti urađen potpuno novi viseći most koji je pretrpeo ozbiljna oštećenja tokom razornih poplava 2014. godine. Viseći most ima izuzetnu važnu funkciju jer preko njega prelazi magistralni cevovod uz pomoć kojeg se pijaćom vodom snabdeva više od 15.000 ljudi.

Ugovorom koji je u utorak, 2. februara 2016. godine, potpisan između Opštine Trstenik, odnosno JKP "Komstan" i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, označen je početak realizacije ovog izuzetno značajnog projekta.

- Bespovratnim sredstvima KfW nemačke razvojne banke započeli smo realizaciju važnog projekta izgradnje visećeg mosta, koji će i dalje imati funkciju da nosi magistralni cevovod kojim se vodom snabdeva Trstenik, ali će novi most ujedno biti i pešački. Njegovom izgradnjom povezaćemo pešačku zonu duž leve i desne obale Zapadne Morave i započeti projekat uređenja Omladinskog keja čime će Trsteničani dobiti jedan izuzetan prostor za odmor i rekreaciju. Imamo i kompletno pripremljen projekat koji podrazumeva i uređenje i regulaciju toka Zapadne Morave sa kojim smo za sredstva aplicirali kako kod Svetske banke, tako i kod drugih donatora - rekao je predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić.

Projekat izgradnje visećeg mosta predstavlja i nastavak kapitalnog projekta rekonstrukcije vodovodovodne mreže u okviru programa KfW nemačke razvojne banke.


- Odlukom Vlade Republike Srbije, Trstenik i komunalno preduzeće kao nosilac posla dobili su bespovratnu donaciju od 452.000 EUR. Investicijom od 3 mil EUR u rekonstrukciju vodovodne mreže u Trsteniku rešili smo problem sa vodosnabdevanjem grada. Uz donaciju za izgradnju mosta celokupna investicija iznosiće oko 3,5 mil EUR - rekao je direktor JKP "Komstan" Goran Knežević.

Nakon potpisivanja ugovora predstoji izrada projektne dokumentacije, a sam početak radova planiran je tokom druge polovine 2016. godine. Izgradnjom novog mosta i kompletnim uređenjem obale ostvariće se plan detaljnog uređenja centra Trstenika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.